Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"da se to nikada više ne ponovi"

Gasi se studij na kojem je doktorirao Vice Mihanović: Dekan fakulteta ispričao se studentima zbog ozbiljne reputacijske štete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boris Crnković u drugom je dekanskom mandatu na Ekonomskom fakultetu u Osijeku koji je već mjesecima predmet raznih šala zbog doktorata HDZ-ovca Vice Mihanovića.

Dekan se sad ispričao alumnijima i studentima fakulteta te najavio kako se doktorski studij Management gasi. Studenti koji su upisali taj smjer moći će ga završiti, no novi studenti neće se upisivati.

"Poruka je vrlo jasna. Kao dekanu institucije, žao mi je što je cijeli fakultet došao u negativan kontekst, u situaciju u kojoj je svim našim alumnijima i svim našim aktualnim studentima načinjena ozbiljna reputacijska šteta. Njihova reputacija utječe na našu reputaciju, naša reputacija utječe na njihovu. Žao mi je zbog svih njih koji su pošteno, svojim trudom i radom stekli svoje titule na preddiplomskom, diplomskom studiju, na starom sveučilišnom studiju, na doktorskom studiju. Svima njima se, kao dekan institucije, ispričavam. Nama je prije svega stalo do toga da se taj cijeli slučaj raščisti te da dokažemo da se ne radi o praksi, već o iznimci. Na nama je, također, da vodimo računa da se to nikada više ne ponovi", rekao je Boris Crknović u intervjuu za Telegram.

Pročitajte i ovo Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs Nakon odluke Sveučilišta u Osijeku Fuchs o doktoratu Vice Mihanovića: "Nisam nikad čuo da se doktorat ispravlja. Ili je obranjen ili ga oduzimate!"

Podsjetimo, nakon optužbi da je Mihanovićeva disertacija a pod nazivom "Ekonomski učinci pomorskog prometa i transporta u funkciji gospodarskog razvoja" plagijat osnovano je povjerenstvo koje je utvrdilo da je njegov doktorski rad korektan, no da će ga morati doraditi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene