Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski Županijski sud otvorio je istragu nad saborskom zastupnicom HGS-a, Nevenkom Bečić zbog sumnje na utaju 2,9 milijuna kuna poreza, potvrđeno je u subotu na tom sudu.


Istraga je pokrenuta četiri godine nakon što je Porezna uprava podnijela kaznenu prijavu protiv Nevenke Bečić kao u to vrijeme odgovorne osobe tvrtke Kerum d.o.o., u vlasništu njenog brata Željka Keruma, i to zbog korištenja jahte 'Joke', koja je bila registrirana na tvrtku.

Vezani članci Larry Nassar Zbog laganja dvojice FBI agenata timski liječnik osam mjeseci nastavio seksualno uznemiravati gimnastičarke pomorska nesreca - 3 Dnevnik Nove TV u patroli s pomorskom policijom. Snimili su nekoliko prekršaja, ali i zanimljivih izgovora

Poreznici su sumnjali da Željko Kerum, kao privatna osoba, tvrtki ne plaća korištenje jahte u svoje osobne svrhe. Na taj način razrezali su im spomenuti iznos poreza, a protiv Nevenke Bečić podnijeli kaznenu prijavu.

A SVE ZBOG JAHTE 'JOKE'...

No, splitski Županijski sud je ranije, međutim, zaključio kako nema dovoljno osnova za pokretanje istrage. Spis je upućen na Vrhovni sud koji je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Sada je u ponovljenom postupku sudsko vijeće Županijskog suda zaključilo kako postoji osnovana sumnje za otvaranje istrage. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook