Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanari u šoku

Split: Dobili račun za vodu od 870 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanari splitskih ulica Šibenska 3 i Šibenska 9 nemalo su se iznenadili kada su dobili račun za vodu od 870 tisuća kuna.

Nemoguće je povjerovati da su stanari dva nebodera s više od 90 stanova u 30 dana potrošili vode za 870 tisuća kuna, a upravo je toliko glasila svota na uplatnici od distributera, tvrtke Vodovod i kanalizacija, piše Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Loša voda - 3 Nije za piće ni za kupanje Uredno im stižu računi za vodu punu blata i mulja: Komunalno tri godine ne rješava problem, a direktor dao otkaz Ilustracija rezultati ispitivanja Zamućen je izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Astronomski račun trebali bi podijeliti jer su dva nebodera  spojena na istu hidroforsku stanicu. Stanari su šokirani računom jer se njihova mjesečna potrošnja inače kreće oko sedam tisuća kuna, tek nešto više u ljetnim mjesecima.

Kažu kako je u travnju pukla vodovodna cijev zbog izgradnje objekta u susjedstvu, no naglašavaju kako su o svemu obavijestili djelatnike Vodovoda i kanalizacije. Njihov zaposlenik poslan je na teren da evidentira slučaj.  Predstavnica stanara, Tilda Penović, ističe kako je nemoguće da je u samo nekoliko dana iscurielo vode u vrijednosti od gotovo milijun kuna.

Iz Vodovoda i kanalizacije kažu kako je riječ o iznosu registriranom na kontrolnom brojilu u Šibenskoj koje se najmanje 10 godina nije očitavalo. Nadzorni inženjerk tvrtke Novi dani Radoslav Đorđević objasnio je kako je zbog ogromnih gubitaka vode, krađa i spajanja na crno, dao nalog službenicima da očitaju sva kontrolna brojila, ali ne i da rade obračune i šalju ih ljudima.

'Duboko se ispričavamo potrošačima. Na to brojilo nisu spojena samo dva vodomjerila iz Šibenske 3 i 9, nego i hidranti na koje se ljudi najčešće nelegalno spajaju', rekla je Radojka Jeločnik, zamjenica direktora splitskog Vodovoda te ponovila kako uskoro račun koji odgovara stvarnoj potrošnje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene