Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NJEGOV JE OPUS IMPRESIVAN

Split odaje počast svom kroničaru - 2023. bit će godina Miljenka Smoje: "Bio je uvijek kontra. Pravo splitsko dite"

Aktualno Galerija Feđa Klarić - 1 Feđa Klarić - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr Feđa Klarić - 2 Feđa Klarić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Miljenko Smoje Galerija 1/4 >>
Kraj je adventskih sajmova i fešti. Splitski također zatvara svoja vrata. Jesu li svi zadovoljni kad se podvuče crta provjerio je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Kako je krenulo, u konačnici kažu da su zadovoljni. Jer bilo je i stresno i izazovno. Nije krenulo dobro, jer od početka prosinca danima je u Splitu i Dalmaciji padala kiša, odgađali su se koncerti, posjetitelji su radije birali zatvorene prostore. No zato kad se pojavilo sunce, od tjedna uoči Božića, pa sve do zatvaranja uživa se u hrani, piću i svirkama uživo, izvijestio je reporter Ivan Kaštelan.

Ostvarene su i dobre turističke brojke. Split je zabilježio posebno dobru popunjenost za Novu godinu. Najviše gostiju stiglo je iz Slovenije i Bosne i Hercegovine... U novogodišnjoj noći bilo je 8500 turista. Ili čak 20 posto više nego 2019. godine koja se uzima kao referentna kad pričamo o turistički odličnim brojkama, dodao je reporter.

Svi oni hoteli i restorani koji nisu zatvorili odmah nakon ljetne sezone zadovoljni su zaradom i tijekom božićno-novogodišnjih blagdana.

Pročitajte i ovo Ivica Katavić - 1 Gost Dnevnika Nove TV Predsjednik Udruženja za trgovinu HGK: "Sve koji su lovili u mutnom treba kazniti jer drugo nisu zaslužili"

Fešta za svečano zatvaranje

"Na Starom placu gdje se nalazimo večeras se zatvara Advent, ali obilježava i početak godine Miljenka Smoja koji je rođen prije sto godina, a nikako da dočeka priznanje. Uz glazbu koja će biti podsjetnik na vrijeme kad je pisao, na ekranu će prikazivati scene iz Malog i Velog mista, ali i fotografije mog gosta, kroničara Splita Feđe Klarića koji je sa Smojom bio i prijatelj i kolega", izvijestio je Kaštelan.

Je li Split tek počeo davati čast Miljenku Smoji, pitao je Kaštelan Klarića koji je zahvalio lokalnim vlastima što Split napokon obilježava godinu Miljenka Smoje. 

Pročitajte i ovo Gušter: Ilustracija - 4 Još se traži vlasnik Čiji to egzotični ljubimac luta Velikom Goricom? "Malo mi se čini velik. Ali valjda me ne bi napao"

"Bio je uvijek kontra, a to nije mnogima odgovaralo, nije bilo stranački vezan. Njegov je opus impresivan, stvorio je Velo misto, malo se zna da je Hajduk jedini nogometni klub koji ima televizijsku seriju", kazao je Klarić. 

Za Smoju kaže: "Bio je pravo splitsko dite. Zainteresiran za život, do zadnjeg trena ostao je berekin".

Cijeli razgovor pogledajete u priloženom videu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene