Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJEDLOG PRAVILNIKA

Split objavio kako lokalni mediji moraju raditi žele li da ih Grad financira

Split: Ilustracija - 2
Split: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Splitska Gradska uprava u ponedjeljak je objavila Prijedlog pravilnika o financiranju programskih sadržaja lokalnih medija.

"Na temelju ovoga Pravilnika mediji koji ostvare to pravo, dužni su oblikovati informacije koje se odnose na rad i djelovanje tijela Gradske uprave i drugih pravnih i fizičkih osoba koje obavljaju javnu službu, a čije odluke izravno utječu na građane i kvalitetu njihovog života", navodi se u predloženom Pravilniku.

Dužnost objavljivanja takvih sadržaja, kako je obrazloženo, trebalo bi doprinijeti povećanju pluralizma tema i gledišta.

Idućih trideset dana prikupljat će s primjedba i prijedlozi o tom Pravilniku, najavljeno je.

Pročitajte i ovo Ilustracija USKOK PODIGNUO OPTUŽNICU Mito za porezne inspektore: Od besplatnog gošćenja po restoranima do građevinskih radova u kući

Visina odobrenih sredstava ovisit će o kvaliteti, opsegu i dostupnosti medijskih sadržaja koji obrađuju lokalne teme važne za život u gradu Splitu, izvijestili su iz Gradske uprave.

Odluku o iznosu pojedinačnih financijskih sredstava iz ovoga Pravilnika donijet će gradonačelnik na prijedlog Povjerenstva Hrvatskog novinarskog društva koje imenuje gradonačelnik Splita.

Pročitajte i ovo Split: Otkrivena nova vrsta puža: Ilustracija - 3 KAKVO OTKRIĆE Novootkrivena životinja u Splitu nosit će ime grada: Specifična je i po izgledu koji su neki već povezali s Hajdukom

Mediji koji ostvare pravo na temelju ovog Pravilnika bit će dužni objavljivati sadržaje kojim se predstavljaju različite društvene skupine te izvještavati o provedbi financiranih programskih sadržaja, navodi se u predloženom Pravilniku. Također mediji s ostvarenim pravom da budu financirani, bit će dužni jačati profesionalne kapacitete novinara i poboljšati uvjete njihova rada, navodi se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene