Obavijesti Video Pretražite Navigacija
proljetno ruho

Plitvička jezera slave rođendan i časte nižim cijenama ulaznica: Od 1. travnja posjetitelje čeka i novost u parku

Aktualno Galerija Plitvička jezera, ilustracija - 6 Plitvička jezera, ilustracija - 6 Foto: DNEVNIK.hr Plitvička jezera, ilustracija - 2 Plitvička jezera, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Plitvička jezera, ilustracija - 1 Plitvička jezera, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Plitvička jezera, ilustracija - 4 Plitvička jezera, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Plitvička jezera, ilustracija - 5 Galerija 1/8 >>
Naš najstariji i najveći Nacionalni park Plitvička jezera slavi početkom travnja 74. rođendan. Poklon posjetiteljima je spreman. Od 1. do 10. travnja najskuplja ulaznica iznosi deset eura kao u vrijeme zimske sezone. I umjetna inteligencija stavila je Plitvice među top 10 destinacija koje treba posjetiti u Hrvatskoj, pa eto prilike. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Svakoga dana Plitvička su jezera sve posjećenija. Trenutačno je više domaćih nego stranih turista, a tako bi moglo biti i prvih deset dana travnja. "Oduševljena sam i planiram za vikend zapravo dovesti obitelj ponovno ovdje", kazala je Kristina iz Zagreba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera Ravnatelj Plitvički branitelji podržali ministra Ćorića, protive se kaubojštini i nebrizi lokalnih moćnika Antonija Dujmović, v. d. ravnateljice NP Plitvička jezera (Foto: Dnevnik.hr) ANTONIJA DUJMOVIĆ Nesuđena ravnateljica Plitvičkih jezera i žena koja je posvađala HDZ: "Da, politika je prisutna, kao i u svim izborima dosad"

Cijena ulaznice jedan je od razloga što su najave odlične za početak travnja.

Plitvička jezera, ilustracija - 6 Plitvička jezera, ilustracija - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Lipanj, srpanj, kolovoz i rujan cijena ulaznica je 39,80 eura, a četvrti i peti mjesec cijena ulaznice je 25 i pol eura", istaknuo je glasnogovornik NP-a Ognjen Borčić.

Plitvice su po cijeni ulaznice među najskupljim hrvatskim nacionalnim parkovima u srcu sezone. Većina posjetitelja ipak smatra da cijena nije važna za ovo bogatstvo prirode.

Priroda na Plitvicama tek se polako budi. Polako i sramežljivo oblači svoje proljetno ruho. Izbili su prvi jaglaci, visibabe, ali ono što je jako dobro za posjetitelje slijedećih desetak dana je da su vodostaji jako visoki.

"Zaista je lijepo, gotovo kao u časopisima, jako je lijepo. Činjenica da smo toliko blizu prirode je predivna", podijelili su gosti iz Dubaija.

Plitvička jezera, ilustracija - 6 Plitvička jezera, ilustracija - 6 (Foto: DNEVNIK.hr)

I dok su prirodne ljepote glavni razlog dolaska turista iz cijeloga svijeta, sve važnija je i gastro ponuda koja se posljednjih godina bazira na domaćoj, autohtonoj hrani.

"Imamo lokalnu junetinu, lokalnu teletinu, janjetinu ličku, da i ne govorim krumpir i sve ono što Lika dade mi ovdje prezentiramo cijelom svijetu", objašnjava ravnatelj NP-a Tomislav Kovačević.

Plitvička jezera, ilustracija - 6 Plitvička jezera, ilustracija - 5 (Foto: DNEVNIK.hr)

Plitvice su lijepe u svako doba godine i mnogi kažu da ih treba posjetiti u sva četiri godišnja doba. A dodatni je mamac osim popularne rođendanske cijene i podatak da će od prvog travnja biti otvorene sve staze u parku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene