Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera Ravnatelj

Plitvički branitelji podržali ministra Ćorića, protive se kaubojštini i nebrizi lokalnih moćnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koordinacija braniteljskih udruga plitvičkog kraja iskazala je u subotu podršku ministru zaštite okoliša Tomislavu Ćoriću i hrvatskoj Vladi nakon imenovanja Tomislava Kovačevića ravnateljem NP Plitvička Jezera te pozvala na očuvanje Plitvica.

Vjerujući u ministrovu izjavu kako je odluku o Kovačevićevu imenovanju donio na prijedlog stručnog povjerenstva, ne možemo ne opetovati kako je krajnje vrijeme da se ovom hrvatskom dragulju dade, možda i posljednja šansa, da ostane zauvijek hrvatski nacionalni interes i "zdjela" iz koje jedu mnogobrojna usta plitvičkog kraja, priopćila je Koordinacija.

Pročitajte i ovo Plitvička jezera, ilustracija - 6 proljetno ruho Plitvička jezera slave rođendan i časte nižim cijenama ulaznica: Od 1. travnja posjetitelje čeka i novost u parku Tomislav Kovačević i Marko Balen (Foto: Dnevnik.hr) Negativne strane ljepote Plitvica Ravnatelj Plitvičkih jezera: "Nema govora o istjecanju fekalija u jezera, a gradnju apartmana ćemo staviti pod kontrolu"

Izuzetno joj je, ističe u priopćenju, stalo do očuvanja prirode i ljepote Plitvica, "želja, cilj i misija" joj je da se mladost zadrži na rodnoj grudi, a ne da odlazi u svijet "zbog kaubojštine, bahatosti, nebrige tzv. lokalnih moćnika".

Nadajući se suradnji sa novim ravnateljom Kovačevićem, Koordinacija je uvjerena da uz njegovu podršku može ostvariti ključne ciljeve, a to su zaštititi Nacionalni park od zagađenja i uništenja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene