Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri praznika

Spajanje praznika moglo bi iskoristiti pola milijuna Hrvata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak pola milijuna Hrvata moglo bi iskoristiti idealnu priliku za spajanje neradnih dana s vikendom.

Sa svega tri dana godišnjeg odmora mogu se povezati Dan antifašističke borbe 22. lipnja, Tjelovo 23., Dan državnosti 25. lipnja i tako dobiti punih 9 slobodnih dana.

Pročitajte i ovo Žičara Sljeme školski praznici Dobre vijesti! Vožnja Žičarom Sljeme ovog tjedna besplatna Odmor (Foto: Guliver/Thinkstock) Spajanje praznika Odmor poslastice: Izračunali smo kada još možete produžiti vikend prije ljetnog godišnjeg

'Dolaze nam tri praznika, nadamo se da će nam doći i domaći i strani turisti, za očekivati je da bi moglo biti pojačano', rekao je jedan turistički djelatnik.

Split, Dalmacija ali i sva turistička mjesta na Jadranu ne da su spremni već i poprilično popunjeni gostima. Ovaj produženi vikend zapravo se poklopio i s krajem školske godine. Mnogi koji imaju vikendice na Jadranu povest će djecu na ljetovanje, ali i svi koji imaju prijatelje na moru ili su našli prihvatljiv hotelski aranžman.

Zračni promet broji rekorde

Čini se da sezona ove godine počinje prije nego što to pamtimo zadnjih godina. Tako govori broj gostiju koji je veći nego lani u ovo doba. U Dubrovniku ovaj vikend prava navala kruzera. 9 brodova dovest će 15 tisuća gostiju. Nije to još ljetna brojka jer u špici Stradun zna biti i dvostruko popunjeniji , ali na plaži Banje bit će veselo. Veselo je i na Pagu na plaži Zrće gdje je od danas krenula party sezona.

Što se tiče zračnog prometa za njih je godinama turistički vrhunac bio krajem srpnja, ali ove godine događa se obrat. Primjerice, nacionalna zračna komanija Croatia Airlines bilježi rekordni buking u ovom tjednu. Samo ovoga tjedna izbrojit će čak 45 000 putnika.

Prošle godine to je bilo krajem srpnja. Što se njih tiče čini se da se sezona proširila. Hrvatska će tako doživjeti zračni turistički desant. Dvostruko bolji nego prijašnjih godina. 'Usudim se reći da ovaj tjedan prema broju bukiranih putnika je zapravo najbolji tjedan u povijesti Croatia Airlinesa', rekao je Srećko Šimunović, glavni direktor Croatia Airlinesa.

Kupanje može početi

Na ruku svima ide i povoljna prognoza, vrijeme će uz nekoliko iznimaka biti idealno. Već sutra navečer na sjevernom Jadranu bit će pljuskova koji će uz dosta jaku buru prevladavati i veći dio nedjelje, ali oni koji će tjedan provesti u Dalmaciji, uživat će suncu. Većina idućeg tjedna bit će sunčana i vrlo topla - sve tamo negdje do petka kad će opet na Kvarneru biti malo nestabilnije, a to će se ovaj puta proširiti u noći i na jug.

Temperatura mora kretat će se uglavnom oko 23, 24 stupnja, samo na sjevernom dijelu u nedjelju i ponedjeljak zbog bure može biti koji stupanj manje. Dakle, kupanje može početi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene