Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SNIMKA IZAZVALA ŽESTOKE REAKCIJE

Policija otkrila zašto je u Splitu privela skupljača boca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Facebooku je osvanula snimka na kojoj se dvojica policajaca natežu sa starijim muškarcem koji u rukama ima vreću punu starih plastičnih boca i limenki. Policija nam je otkrila razlog zbog kojeg je došlo do sukoba s tim čovjekom.

Snimka, koja je osvanula na Facebook stranici Splitskodalmatinski Crnjaci izazvala je gomilu negativnih komentara na račun policije. No jedino što je iz nje jasno da su dvojica policajaca starijem muškarcu držala ruke na leđima dok se on otima.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

Iz policije su poslijepodne priopćili da su muškarca priveli jer je vikao na policajce i psovao ih.

"Danas u Splitu oko 9 sati dok su policijski službenici obavljali službene poslove vezano uz prijavu počinjenja kaznenog djela teške krađe, te osiguravali mjesto događaja, jedna muška osoba bez povoda započela je s narušavanjem javnog reda i mira na način da je vikala, vrijeđala policijske službenike i upućivala im psovke. Policijski službenici su mu izdali upozorenje, a potom i zapovijed da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira i vrijeđanjem policijskih službenika, na što se isti oglušio, te je odbio dati na uvid osobne isprave koja je zatražena kako bi se mogao utvrditi identitet osobe", kaže se u priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Policajci su mu naredili da "prestane s narušavanjem" javnog reda i mira, no kako ih nije poslušao, priveli su ga u policijsku postaju i "pritom uporabili tjelesnu snagu i to najblaži oblik i u  intenzitetu razmjernom pasivnom otporu koji je osoba pružala".

"Uporabom sredstava prisile nisu nastupile štetne posljedice. Osoba je dovedena u postaju, nije zadobila tjelesne ozlijede, pružena joj je liječnička pomoć, te je vraćen je u službene prostorije iz kojih je pušten uz pratnju člana obitelji", kaže se u priopćenju policije. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene