Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niske temperature

Snijeg u unutrašnjosti, ne krećite na put bez zimske opreme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi radni tjedan u prosincu počeo je niskim temperaturama , a u nekim dijelovima zemlje ima i dosta snijega.

Minus pet stupnjeva izmjereno je na Sljemenu, a u Gospiću minus dva. Na Zavižanu ima 64 centimetra snijega, na Sljemenu 22, u Gospiću 11, a na Bilogori 10 centimetara.

Pročitajte i ovo Nikola Vikić-Topić, Valentina Baus i Dino Goleš Tek je počela Prognostičar Dnevnika Nove TV otkrio koliko će nas još stiskati zima i čeka li nas novi snijeg. Objasnio i zašto ne treba vjerovati - aplikacijama Ilustracija Oprezno na cestama Upaljeni meteoalarmi: Olujna bura, snijeg i poledica označili dolazak pravog zahladnjenja

U Slavoniji mjestimice pada snijeg, dok je u južnoj Dalmaciji kišno vrijeme. Najviša temperatura jutros je između 1 i 7 °C na kopnu, a na Jadranu od 9 do 14.

Hrvatski autoklub upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru i mjestimice središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

>> Stiže još snijega: Pripremite zimsku opremu!

Zbog jake bure autocesta A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča zatvorena je za sav promet. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog. Ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Bosiljeva i Kikovice te zabrana zbog vjetra na dijelu između Delnica i Kikovice.

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene