Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi radni tjedan u prosincu počeo je niskim temperaturama , a u nekim dijelovima zemlje ima i dosta snijega.


Minus pet stupnjeva izmjereno je na Sljemenu, a u Gospiću minus dva. Na Zavižanu ima 64 centimetra snijega, na Sljemenu 22, u Gospiću 11, a na Bilogori 10 centimetara.

Vezani članci Snijeg (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Lika i Gorski kotar okovani snijegom, premijer Plenković danas stiže u Delnice Ralice u akciji, arhiva (Foto: Pixell) Vozači, oprez! Zbog snijega i poledice problemi na cestama

U Slavoniji mjestimice pada snijeg, dok je u južnoj Dalmaciji kišno vrijeme. Najviša temperatura jutros je između 1 i 7 °C na kopnu, a na Jadranu od 9 do 14.

Hrvatski autoklub upozorava vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru i mjestimice središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

>> Stiže još snijega: Pripremite zimsku opremu!

Zbog jake bure autocesta A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča zatvorena je za sav promet. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog. Ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka- Zagreb između Bosiljeva i Kikovice te zabrana zbog vjetra na dijelu između Delnica i Kikovice.

Na Jadranskoj magistrali (D8) između Senja i Karlobaga zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook