Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Peta najveća banka u Hrvatskoj

Hrvatska poštanska banka i operativno pripojila Novu hrvatsku banku: "Spremni smo za daljnji razvoj"

Zgrada Hrvatske poštanske banke
Zgrada Hrvatske poštanske banke Foto: Dragan Matic/Cropix
Hrvatska poštanska banka uspješno je završila i operativno pripajanje Nove hrvatske banke, bivšeg Sberbank Hrvatska.

Hrvatska poštanska banka (HPB) izvijestila je u ponedjeljak da je uspješno završila operativno pripajanje bivše Nove hrvatske banke, čime je u cijelosti realizirana tehnička prilagodba sustava nakon prošlogodišnjeg pravnog pripajanja.

Kako ističu u priopćenju, kompleksan i zahtjevan proces integracije odvijao se u dvije faze: pravnog pripajanja koje je uspješno privedeno kraju 3. srpnja 2023. i operativnog, odnosno, tehnološkog pripajanja koje je upravo završeno 3. lipnja 2024.

Nakon radnog vikenda za veliki broj zaposlenika Banke i završne prilagodbe sustava, klijentima HPB-a su od ponedjeljka dostupne sve usluge i funkcionalnosti u poslovnoj mreži i na digitalnim kanalima.

Isplata redovnih mirovinskih primanja omogućena je ranije nego što je najavljeno, u ponedjeljak, 3. lipnja 2024. a, od srpnja se nastavljaju isplate prvog dana u mjesecu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Banka poslala važnu obavijest koja se neće svidjeti umirovljenicima

"HPB je pokazala kako je spremna prihvatiti tržišne prilike i uspješno se nositi s razvojnim aktivnostima za svoj daljnji, intenzivni rast s ciljem što snažnije potpore građanima i gospodarstvu Hrvatske", izjavio je predsjednik Uprave HPB-a Marko Badurina.

Imovina HPB-a na kraju prvog tromjesečja 2024. iznosi 6,8 milijardi eura, a po tržišnom udjelu Banka je od kraja 2023. pozicionirana među pet najvećih banaka u Hrvatskoj čime je ostvarila jedan od svojih srednjoročnih strateških ciljeva.

HPB posluje u 67 centara, 12 regionalnih centara i raspolaže mrežom s više od 600 bankomata pružajući podršku blizu 600 tisuća klijenata, navodi se u priopćenju.

Pročitajte i ovo PR Oglas “Imaju Klub volontera, vlastite solarne elektrane, a zaposlenici potpisuju digitalni ugovor o radu. Da, radi se o banci u Hrvatskoj.”

Podsjetimo, HPB je početkom ožujka 2022. godine kupio Sberbank Hrvatsku za 71 milijun kuna, čime je spriječena likvidacija te banke, pogođene zapadnim sankcijama Rusiji zbog čega je došlo do naglog urušavanja njezine likvidnosti, a nakon toga je banka promijenila ime u Nova hrvatska banka i počela je poslovati u sastavu HPB grupe.

Aktualno Od čega žive? Bartulice mjesečno zarade 3600 eura, a na kredit im ode 3562 eura Stjepo Bartulica Stjepo Bartulica Foto: Damjan Tadic/Cropix Viktor Orbán i Stephen Nikola Bartulica Viktor Orbán i Stephen Nikola Bartulica Foto: Domovinski pokret Stjepo Bartulica, Domovinski pokret Stjepo Bartulica, Domovinski pokret Foto: DNEVNIK.hr Stjepo Bartulica Stjepo Bartulica Foto: Damjan Tadic/Cropix +0 Stephen Nikola Bartulica Hrvatska Od čega žive? Bartulice mjesečno zarade 3600 eura, a na kredit im ode 3562 eura 1/5 >>

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene