Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISTRAGA U TIJEKU

Prije pada u Zagrebu dron je preletio Sloveniju? Banožić razgovarao s kolegom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski ministarstvo obrane potvrdilo je u petak popodne da su o padu drona u Zagrebu slovenski ministar Matej Tonin razgovarao s hrvatskim kolegom Mariom Banožićem.

Kako navode u slovenskom ministarstvu, hrvatski ministar obrane Mario Banožić je o incidentu obavijestio slovenskog kolegu Mateja Tonina, no u trenutku njihova razgovora nisu bile dostupne sve informacije koje su kasnije objavljene vezane za podrijetlo i pad bespilotne letjelice.

Neke neprovjerene informacije da je prije pada u Zagrebu izvidnički dron preletio Sloveniju, leteći dolinom rijeke Savinje u celjskoj regiji, u slovenskom ministarstvu nisu komentirali, prenijela je Slovenska tiskovna agencija STA.

Glasnogovornica Policijske uprave Celje Milena Trbulin rekla je za STA da nemaju informacija o tome. Rekla je da policija nema ni nadležnost za takve slučajeve.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''OZBILJAN INCIDENT'' Glavni grad NATO zemlje u fokusu: Pogledajte što svjetski mediji javljaju o padu letjelice u Zagrebu

Pročitajte i ovo Premijer Plenković nakon sastanka Europskog vijeća u Versaillesu Nakon sastanka Europskog vijeća Plenković izvijestio sve čelnike članica EU-a o padu drona: "Orban je za to saznao od mene. Mađari su to registrirali kao nešto bezopasno"

Dron je u hrvatski zračni prostor ušao u četvrtak u 22:57 sati iz smjera Mađarske, zato je malo vjerojetno da bi preletio Sloveniju, o čemu su se u petak ujutro proširile neprovjerene informacije i o čemu u celjskoj policijskoj upravi nemaju nikakvih podataka, prenijela je slovenska agencija.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene