Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kredit premijerovog brata

Slovenci ovo zovu 'najeksplozivnijom tajnom hrvatsko-slovenskih odnosa'?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Obitelj hrvatskog predsjednika Vlade Zorana Milanovića dobila je odličan kredit kod naše banke', pišu Slovenske novice, novine bliske premijeru Janezu Janši.

Dok su sve oči uprte na to kako će Hrvatska i Slovenije riješiti problem Ljubljanske banke, Slovenske novice objavljuju tekst s naslovom 'Hrvatska ih tuži, a premijeru milijuni'. Naime, u registru zagrebačkog trgovačkog suda nađena je, kako je Slovenci nazivaju, 'najeksplozivnija tajna slovensko-hrvatskih odnosa u vezi Ljubljanske banke'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Glas s Pantovčaka Milanović pohvalio Plenkovića: "Potpisat ću rješenje" Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

>> 'Ratifikacija hrvatskog ugovora je nacionalni interes Slovenije'

Novice pišu kako je kći tvrtka Nove ljubljanske banke 2007. godine odobrila iznimno visok i privilegiran kredit tvrtki čiji je direktor brat Zorana Milanovića Krešimir, a sudužnici njihovi roditelji. Kredit su dogovorile frankfurtska tvrtka kći NLB-a, LHB Internationale Handelsbank Aktiengesellschaft kao zajmodavac i tvrtka zagrebačka tvrtka Modestus kao zajmoprimac, a jamci su tvrtke Stanogradnja i Trgovine Minčeta te privatne osobe Tomislav Šimunac, Igor Maksimiljanović te Đurđica i Stipe Milanović.

Slovenski mediji navode i trenutnu situaciju između Hrvatske i Slovenije i izjavu ministrice Pusić da je Hrvatska spremna povući punomoć bankama za slučajeve pred sudom ako sa slovenskom stranom uspije dogovoriti aleternativno rješenje, koje je, po njenom mišljenju vrlo blizu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene