Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više slovenskih ministarstava i službi prati razvoj situacije u vezi s požarom na turskom brodu uz istarsku obalu zapadno od Rovinja, a za sada se ocjenjuje da za slovensku obalu nema opasnost.


U vezi s požarom 200-metarskog teretnog broda Slovenija je već ponudila pomoć Hrvatskoj, izjavio je državni tajnik u slovenskom ministarstvu za okoliš i prostor Mitja Brecelj koji dodaje da u slučaju izlijevanja nafte s broda uslijed potonuća ili eksplozije slovenska obala, kako se može procijeniti, ne bi bila ugrožena.

Vezani članci Salma Hayek (Foto: Instagram) Bujna crnka proslavila se vrućim scenama seksa, a 25 godina kasnije njezine obline i dalje oduzimaju dah Slika nije dostupna Video: Snimke požara na turskom brodu

"Trenutne vremenske prilike su nepovoljne jer bi se u slučaju da danas dođe do izlijevanja naftna mrlja kretala prema obalnim vodama Slovenije. No, procjenjujemo da će u četvrtak bura izazvati kretanje tih vodenih masa prema zapadu", rekao je Bricelj, a prenose slovenski mediji.

U slovenskom ministarstvu za okoliš i prostor dodaju da bi u slučaju izlijevanja goriva i teških ulja s broda, s obzirom na njihovu količinu, sjevernom Jadranu doista mogla prijetiti katastrofa i da je Slovenija spremna pomoći svojim ekipama u rješavanju situacije ukoliko hrvatska vlada ocijeni da bi takva pomoć bila potrebna.

S obzirom na prognoze o kretanju vjetra i morskih struji za iduće dane, vjerojatniji je razvoj da bi se naftna mrlja i onečišćenje kretali prema otvorenom moru, odnosno prema zapadu, te je mogućnost izravnog utjecaja incidenta na području slovenskog mora vrlo mala, ocjenjuju u slovenskom ministarstvu okoliša i prostora.