Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slatka zarada

Proizvodnja meda - posao od kojeg se može živjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Med je slatka zarada. Hrvatska ga ima dovoljno za svoje potrebe, a i sve ga više izvozi. Naši pčelari ponosni su na visoku kvalitetu meda i njegovih proizvoda.

Kao i njihove pčele, pčelari marljivo rade. Od meda se može živjeti. 'Jedna četveročlana obitelj s 200-250 košnica mogla bi solidno živjeti', rekla je Sanja Ivšić Šlezak, proizvođačica meda.

Pročitajte i ovo Međunarodni pčelarski sajam u Bjelovaru - 1 19. po redu Nikad veći sajam pčelara: "Oni su u prosjeku nešto starija populacija i vole doći vidjeti i isprobati" Med - 4 "To je prevara" Hrvati među najslabije educiranima i ne čitaju deklaracije: "Samo uvoze lošu robu, mi smo kontejner Europske unije"

Za kilogram kvalitetnog meda pčelari dobiju četrdeset kuna.
Nisu naši pčelari ostali samo na medu, pčele puno toga daju.
Oko pčela može se razviti cijela industrija. 'Osim meda, pčelinji otrov, cvjetni prah i sve ostale proizvode staviti u funkciju prehrambene industrije', rekao je dr. agr. Željko Kraljičak, dožupan Osječko-baranjski

>> Znate li zašto ga je dobro jesti?

Meda imamo dovoljno i za izvoz. Proizvodnja raste iz dana u dan. 'Raste broj proizvođača i da postoji jedan veliki interes kod mladih ljudi', rekao je Ernest Nad iz HGK Osijek.

Čak i osnovno školci od sada proizvode med. 'To mi je sada trenutno hobi, ali da, bavio bi se proizvodnjom meda', rekao je školarac osnovne škole Ernestinovo, Ante Grančić.

'Ono oko čega pčelarima nitko ne može pomoći su klimatske promjene. Ekstremne suše i nagle promjene temperature pčele itekako osjete', rekao je Zoran Pehar.

'Ove godine u stacionaru, pčelari umjesto četiri pčelinje paše imali su samo jednu', rekao je pčelar Kramer. Pčele se polako oporavljaju. Od proljeća će ponovno vrijedno raditi, kao i pčelari.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene