Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SKANDAL U VUKOVARU

Državni tajnik kršio mjere pa vrijeđao policajce u kafiću i razbio vrata u postaji. Glasnogovornik Vlade: "Ako je to istina, takvo ponašanje je potpuno neprimjereno"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U noći s petka na subotu vukovarska policija zatekla je u jednom kafiću nekoliko osoba, među kojima i dvojicu muškaraca, od kojih je po neslužbenim informacijama jedan državni tajnik u Ministarstvu branitelja Stjepan Sučić, a drugi je ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet. Kako se čini, Sučić bi dužnosti mogao biti razriješen već u ponedjeljak.

Vukovarska je policija izvijestila danas da su 28. studenog pola sata nakon ponoći u jednom ugostiteljskom objektu zatekli nekoliko osoba u konzumiranju pića. Kad su ih policajci htjeli legitimirati, s obzirom da su na snagu stupile nove mjere po kojima nije dopušten rad kafića (a već i stare su određivale da se alkohol ne smije posluživati između 22 i 6 ujutro), jedan je muškarac (61) odbio dati policajcima na uvid osobnu iskaznicu, a drugi (40) je glasno negodovao i narušavao red i mir.

Pročitajte i ovo Ilustracija Akcija index Lažne diplome iz Bosne prodavale se na crnom tržištu, pojavile se i u Hrvatskoj, a u sve je uključena - talijanska mafija Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Ne bi li utvrdili njihov identitet, policajci su ih odveli u službene prostorije policije, pri čemu je jedan pružao otpor pa su ga morali prisilno dovesti. 61-godišnjak je prilikom ulaska u službene prostorije oštetio inventar.

Nakon dovršene obrade pušteni su i dobit će prekršajnu prijavu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici. 

Kako se doznaje, riječ je o  61-godišnjem Stjepanu Sučiću, državnom tajniku u ministarstvu branitelja i prvom čovjeku Ureda za zatočene i nestale u tom ministarstve te Krunoslavu Šeremetu, ravnatelju Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru.

Razrješenje u ponedjeljak?

"Ispitat ćemo sve što se dogodilo. Ako je sve to istina, takvo ponašanje državnog tajnika je potpuno neprimjereno. U ponedjeljak će biti sjednica Vlade pa će tada biti donesene i odgovarajuće odluke što se tiče njegovog statusa u Vladi", kazao je na upit DNEVNIK.hr-a Marko Milić, glasnogovornik Vlade.

Slučaj je komentirao i ministar branitelja Tomo Medved. "Poznato mi je što se dogodilo s državnim tajnikom, ali ne znam detalje cijelog slučaja. Apsolutno osuđujem što moj državni tajnik nije postupio prema uputama i mjerama Nacionalnog stožera koje je u obraćanju predstavio i sam premijer Andrej Plenković. Takvo ponašanje ne mogu prihvatiti i postupit ćemo u skladu sa zakonom i dokumentacijom koju dostavi policija. Bilo bi neodgovorno donositi odluke dok još nemamo sve parametre", rekao je Medved za Jutarnji list.

Kazao je da se čuo s državnim tajnikom Sučićem, ali nije želio iznositi detalje razgovora.

Oglasili se iz policijskog sindikata: "Ovdje je očito pod političkim utjecajem došlo do prikrivanja"

O svemu su priopćenje javnosti poslali i iz Nacionalnog sindikata policije. Naveli su kako su od više ljudi dobili informaciju kako su visoki dužnosnici Vlade pod vidnim utjecajem alkohola odbijali napustiti kafić u Vukovaru, galamili su i razbijali boce i čaše te vrijeđali i ponižavali policajce. Ističu kako su im i prijetili, riječima "znate li vi tko sam ja i tko smo mi", "ostat ćete bez posla".

Rabijatni su muškarci silom odvedeni u postaju, a po dolasku je "visoki dužnosnik Vlade, po našim saznanjima zaprimljenih od kolega policajaca", psovao policajce te razbio vrata i staklo, zbog čega je ozlijedio ruku. "Nakon toga su isti suprotno odredbama Prekršajnog odnosno Zakona o kaznenom postupku pušteni kućama", navedeno je u priopćenju.

"Poštovani predsjedniče Vlade RH, poštovani ministre unutarnjih poslova, po našim saznanjima navedeni su pušteni na intervenciju koja je navodno došla sa razine ministara iz Vlade RH, a ovaj događaj se pokušava iskriviti, prikriti i zataškati, a policajce na taj način poniziti!  Što mi kao Nacionalni sindikat nikada nećemo dopustiti. (...)

Ovdje je očito pod političkim utjecajem došlo do prikrivanja i nepostupanja, zbog čega tražimo da se hitno provede nadzor i utvrdi odgovornost onih koji su spriječili procesuiranje, te da se procesuiraju svi odgovorni koji su činili prekršaje i kaznena djela. Mi kao sindikat nećemo i ne smijemo dopustiti da se državna imovina uništava bez ikakve odgovornosti, da se policijskim službenicima prijeti smrću, da ih se vrijeđa i ponižava i sprječava u njihovom radu, toga je dosta!

Priopćenje MUP-a RH, PU vukovarsko-srijemske objavljeno na njihovim stranicama smatramo neozbiljnim i uvrjedljivim za sve policijske službenike, dosta je prikrivanja, laži i muljanja s ciljem zaštite političara i njihovih funkcija", navedeno je u priopćenju, koje potpisuje predsjednik sindikata Nikola Kajić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene