Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspravljaju i o zakonu o lovstvu

Sabor: Maras prozvao gradonačelnika Bandića za nečinjenje u vezi s požarima u C.I.O.S.-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor zasjedanje nastavlja raspravom o Prijedloga zakona o lovstvu, nakon kojeg slijedi i Izvješće pučke pravobraniteljice za prošlu godinu.

Saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras u Saboru je prozvao gradonačelnika Zagreba Milana Bandića za nečinjenje zbog kojega, rekao je, snosi odgovornost za već četvrti požar u četiri godine u C.I.O.S.-u i pozvao ga je da ponudi milijun kuna za pronalazak onih koji su podmetnuli požar.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Otišao u povijest Pandemija, krize, afere i lupanje od 40 minuta: Po čemu ćemo pamtiti deseti saziv Sabora? Hrvatski sabor Burno jutro u Saboru Teške riječi tijekom rasprave o lex AP: "Želite poslati poruku o zaštiti žena, a nositelj liste vam je dva puta prijavljen za nasilje"

"Ne može se u 'starkama' obići požarište i reći da si napravio sve, jer nisi napravio ništa. Policija ne nalazi ljude koji su ga podmetnuli, gradonačelnik obilazi požarište i očito je da naš gradonačelnik prešutno podržava takav kaos i tako radi štetu po zdravlje naših sugrađana", poručio je Maras u slobodnoj raspravi na početku saborskog zasjedanja.

Bandića je pozvao da Grad Zagreb ponudi milijun kuna za otkrivanja počinitelja koji su podmetnuli požar u nekoliko navrata. "Novac neka nađe iz privatnih putovanja, pa neka manje putuje u Rim", rekao je Maras.

Građani, poručio je, ne mogu biti taoci zbog prijateljstva poduzetnika i gradonačelnika

Sabor: Mrak Taritaš upozorila na devastaciju Meštrovićeva paviljona

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš prozvala je u srijedu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića zbog devastacije Meštrovićeva paviljona, a HDZ-ovcima je poručila da je, zbog koalicije s Bandićem, krivnja i na njima.

"U Zagrebu se trenutno događa devastacija jednog od najznačajnijih objekata u gradu, Meštrovićeva paviljona na Trgu žrtava fašizma. Riječ je o zaštićenom, posebno registriranom objektu i kad radite nešto na takvom objektu, trebate prethodna odobrenja", rekla je Mrak Taritaš u slobodnoj raspravi na početku saborskog zasjedanja.

Najprije je, kaže, uklonjeno zelenilo, a potom i stepenice od blokova bračkog kamena.

Meštrovićev paviljon ima postament od tri velike stepenice koje su bile od blokova bračkog kamena, rekla je. Ti su blokovi maknuti i betonirat će se nove stepenice koje će se, kaže, oblačiti u kamen iz okolice Zadra umjesto bračkog.

Pri tome je, tvrdi, prekršeno više zakona, grad radi na imovini koja nije njegova, temeljem Zakona o zaštiti kulturnih dobara potrebno je bilo provesti postupak koji nije proveden. "Struka viče i kazeno je upozorila gradonačelnika, no ništa. Odgovor koji se dobije je da 'gradonačelnik dela'", upozorila je.

Kolege iz HDZ-a moraju "žmiriti kad iziđu iz prostora stranke da ne vide tu devastaciju", rekla je. "Gospodin Bandić vaš je koalicijski partner... Odgovornost je i na vama, a šteta je napravljena", poručila je Mrak Taritaš i pitala gdje su završili blokovi skinutog bračkog kamena.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene