Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Govorio mimo pravila

U Saboru i danas burno: Drugi put u dva dana Ivana Pernara iznosili zaštitari

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski sabor u četvrtak će raspravljati o izmjenama dvaju zakonskih prijedloga: o cestama i o poštanskim uslugama, a raspravit će i Izvješće o poslovanju slobodnih zona u 2018. godini. Sjednica Sabora ponovno je počela iznošenjem zastupnika Ivana Pernara iz sabornice.

Novim incidentom, zastupnika Ivana Pernara i njegovim udaljenjem iz sabornice, drugim u dva dana, Hrvatski sabor u četvrtak je nastavio rad.

Nakon što je predsjedavajući Milijan Brkić (HDZ) najavio o čemu će se raspravljati, Pernar je mimo pravila iz klupe počeo govoriti o problemu 600 radnika tvrtke Đuro Đaković koji od rujna nisu primili plaću. Brkić ga je upozorio na to da nije dobio riječ, zamolio ga da sjedne i da o tome govori kasnije, u vremenu u kojem i ostali zastupnici mogu govoriti o čemu žele, dakle na slobodnu temu, no Pernar se oglušio.

Brkić mu je zbog toga prvo izrekao opomenu, zatim opomenu s oduzimanjem riječi, a kako ni nakon toga nije prestajao govoriti iz klupe, izrekao mu je opomenu s udaljenjem sa sjednice i odredio stanku. Pernar je i u srijedu zbog istog ponašanja udaljen sa sjednice.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar (Dnevnik.hr) zbog silovanja u zadru Drama u Saboru: Nakon svađe s Jandrokovićem Pernara opet iznijela saborska straža

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ostaje u liberalnim opcijama Bivša pornoglumica napustila Stranku Ivana Pernara: "Nije prepoznao moj potencijal"

Na dnevnom redu u Hrvatskom saboru u četvrtak su izmjene dva zakonska prijedloga: o cestama i o poštanskim uslugama. Izmjenama Zakona o cestama on se usklađuje sa Zakonom o sustavu državne uprave kojim se pojedini poslovi iz nadležnosti ureda državne uprave povjeravaju tijelima županija, dok se izmjenama zakona o poštanskim uslugama zakonodavstvo Hrvatske usklađuje sa zakonodavstvom Europske unije.

Usklađivanjem zakonodavstva s EU-om smanjit će se neopravdane razlike u cijenama prekogranične dostave paketa, osobito u udaljenim i rijetko naseljenim područjima, navode predlagatelji.

Saborski zastupnici u četvrtak raspravljaju i o Izvješću o poslovanju slobodnih zona u Hrvatskoj u 2018. godini. U 2018. godini u Hrvatskoj je poslovalo osam slobodnih zona u kojim je ukupno poslovalo 89 korisnika (3,26 posto manje nego u 2017. godini), a bilo je zaposleno 2885 radnika.

Ukupni prihodi svih korisnika slobodnih zona u 2018. godini iznosili su 1,9 milijardu kuna, što je za 9,32 posto više nego prethodne godine, uz dobit od 150 milijuna kuna ili za 35,74 posto više nego u prethodnom razdoblju.

Ukupan izvoz svih korisnika slobodnih zona u 2018. godini, uključujući i isporuku dobara na tržište Europske unije, iznosio je milijardu kuna. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene