Uoči premijerova izvješća u Saboru posvađali su se predsjednik Sabora Gordan Jandroković i zastupnik Ivan Pernar, kojeg je iz sabornice iznijela saborska straža.

Galerija


Predsjednik Sabora Gordan Jandroković predložio je dopunu dnevnog reda s 10 novih točaka i na upit ima li prigovora na dopunu, javio se zastupnik Ivan Pernar koji se požalio na stanje u pravosuđu zbog slučaja silovanja u Zadru. Nije se držao pravila, pa mu je Jandroković dao dvije opomene i uzeo riječ.

Vezani članci Hrvatski Sabor Vraćaju se u klupe: Iduću srijedu počinje jesensko zasjedanje Sabora Vrhovni sud RH Tko će biti prvi čovjek Vrhovnog suda: Suci podržali svojeg kolegu, Milanovićev kandidat dobio tek četiri glasa

''Za pet minuta možete reći što želite, ali vaša je namjera namjerno provocirati kako biste bili izneseni iz sabornice, kako biste dobili medijski prostor. Za pet minuta možete reći što želite, ali sada manipulirate na vrlo ružan način'', rekao je Jandroković i dodao da svi zastupnici žele nešto reći ali su za razliku od Pernara ''vrlo dobro odgojeni''.

Kako Pernar nije prestao govoriti, predsjednik Sabora je rekao: ''Oduzimam vam riječ i za danas i za sutra. Ne možete govoriti ni danas ni sutra.''

Pernar se i dalje nije osvrtao na njegove riječi, pa je Jandroković dao stanku od deset minuta i zamolio stražu da odvede Pernara.