Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži 22 milijuna za seljake

Šišljagić: Vlada za brodogradilišta ima, za žito ne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić ocijenio je nedopustivim da Vlada poljoprivrednicima, kojima su otuđene žitarice uskladištene u silosu tvrtke 'Đakovština' obešteti s 10.000, od ukupno potraživanih 26.000 tona pšenice.

Na današnjoj konferenciji za novinare u Osijeku izjavio je kako HDSSB traži cjelovito obeštećivanje poljoprivrednika u robi, ili u novcu, čiji se ukupan iznos procjenjuje na 22 milijuna kuna. Premijerka Jadranka Kosor je na jučerašnjoj sjednici Vlade najavila da će se na sljedećoj sjednici donijeti odluka o kriterijima po kojima će država obeštetiti te poljoprivrednike i rekla kako sad Vlada može 'obećati potporu za oko 1.600 poljoprivrednika koji su uskladištili svoju robu, a radi se oko 10 tisuća tona žitarica'.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u: Spominju i stijene i žene; Grbin poručio da Plenković treba psihijatra Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

>> Iz silosa Đakovštine nestalo čak 26.000 tona žita!

Šišljagić je rekao kako mu je neprihvatljivo da Vlada za brodogradilišta ima milijarde, a da nema 22 miljuna kuna za obeštećivanje poljoprivrednika. Ne umanjujemo značaj brodgradnje za Hrvatsku, ali to je problem koji postoji već godinama, i u koji su utrošene milijarde i miljarde kuna, kazao je predsjednik HDSSB-a. Ocijenio je kako je država, kao 32-postotni vlasnik 'Đakovštine', prošle godine seljake uvjeravala da su silosi sigurni za skladištenje. S obzirom na dužnost redovitog nazdiranja robnih zaliha, što nije učinjeno, država mora preuzeti odgovornost za nadoknadu nastale štete, ustvrdio je Šišljagić. Ovakav parcijalni način rješavanja problema za nas je neprihvatljiv i od Vlade očekujemo sustavno rješenje problema u 'Đakovštini', ali i da konačno počne sustavno rješavati probleme poljoprivrede i prehrambene industrije u Slavoniji i Baranji, rekao je Šišljagić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene