Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šišljagić: 'Sanadera čeka rat do istrebljenja'

Premijerova izjava zgrozila pravnu struku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječki HDSSB u Osijeku je održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj se Vladimir Šišljagić obrušio na premijera Ivu Sanadera i, kako je rekao, 'Sanaderovce' te najavio 'rat do istrebljenja'. S druge strane na nešto mirniji i korektniji način pravna je struka šokirana premijerovom jučerašnjom izjavom o uplitanju suda u predizbornu kampanju.

Šišljagić je na konferenciji dematirao i napise iz jednog dnevnog lista prema kojima će HDSSB i dalje davati podršku HDZ-u u Saboru bez obzira na najnoviji razvoj događaja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'I dalje zajedno' Šišljagić ostaje predsjednik HDSSB-a Slika nije dostupna HDSSB ne odustaje Branimir Glavaš u sarajevskom pritvoru

'S HDZ-om nećemo više surađivati jer je to agresivna i korumpirana stranka na čelu koje je nedodirljivi Ivo Sanader, koji je kreator i simbol takve politike. Sanaderova politika uništila je gospodarstvo, kriminalizirala domovinski rat, branitelje i heroje. Dovela je Hrvatsku u najdublju gospodarsku i financijsku krizu ikada. Sanader vodi politiku koja već šestu godinu zaredom štiti ljude ogrezle u kriminal i korupciju. Čelnik je mafijaške organizacije i odgovoran je za kriminalizaciju Domovinskog rata, slanje hrvatskih generala u Haag, te sudske procese protiv branitelja i generala koji su junaci, a sada robijaju u zatvoru. Nalogodavac je, inicijator i izvršitelj presude protiv Glavaša, što dokazuje da u Hrvatskoj već odavno nema trodiobe vlasti, te da su sudstvo, policija i Državno odvjetništvo u funkciji samo jednog čovjeka - Ive Sanadera. Njegova jučerašnja izjava dokaz je bahatog, samoživog i arogantnog čovjeka, a Sanader je postao čovjek opasnih namjera za sve koje ne misle kao on. Očito je izgubio kompas i vjeruje da je apsolutni gospodar Hrvatske u kojoj može raditi što i kako hoće. Nebitno mu je što narod gladuje i što u zatvorima robijaju oni koji su se usudili suprostaviti njegovim idejama. Došao je kraj toj diktaturi i zato najavljujemo rat do istrebljenja', izjavio je Šišljagić koji se na konferenciji za novinare pojavio s članovima predsjedništva HDSSB-a. 

>> Sanader se zbog Glavaša obrušio na pravosuđe

>> Glavaš rekao Sanaderu 'Doviđenja' i otišao u BiH

>> Glavaš poručio: Treći put me neće hapsiti!

Istaknuo je također kako će se u tom ratu služiti svim političkim legalnim akcijama. Na pitanje zna li gdje se tranutno nalazi Branimir Glavaš Šišljagić je istaknuo kako on i članovi stranke s njim kontaktiraju putem goluba pismonoše te da nemaju pojma gdje je.

Glavaš će se večeras obratiti biračima u Belišću

U međuvremenu su se u medijima pojavili napisi prema kojima bi se na HDSSB-ovom predizbornom skupu večeras u Belišću trebao pojaviti Branimir Glavaš, koji će tamo održati govor. Vladimir Šišljagić izjavio je za Dnevnik.hr kako može potvrditi da je Glavaševo obraćanje Belišćanima sastavni dio predizbornog skupa koji će se održati večeras u 20 sati, te da će se to i dogoditi. Međutim hoće li Glavaš doći u Belišće osobno ili će se biračima ponovno obratiti video porukom nije želio otkriti.

Činjenica je da ukoliko se Branimir Glavaš i pojavi u Belišću policija mu, iako je nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, ne može ništa jer ga još uvijek štiti zastupnički imunitet

Tihi rat oko Glavaševog bijega

Istovremeno vodi se i tihi rat oko toga tko je kriv za Glavašev bijeg u BiH. Policija optužuje Sabor točnije većinu koja je odbila ukinuti imunitet. Tako misli i oporba.

'Problem je u neprincipijelnoj i pogrešnoj odluci o imunitetu koju je većina donijela suprotno sugestiji mandatno imunitetnog povjerenstva dakle tu je krivo procjenjeno protivno ideji Ustava i zakona', kaže Ivo Josipović iz SDP-a.

Struka je zgrožena premijerovim napadom na sud koji optužuje za uplitanje u kampanju.

'Ona je nepromišljena, neutemeljena i štetna. Da živimo u demokratskoj i pravno uređenoj državi onda bi posljedice bile drugačije pa bi možda danas mogli govoriti o premijeru kao bivšem premijeru', izjavio je Krunoslav Olujić, bivši predsjednik Vrhovnog suda.

Suci s kojima samo razgovarali pojašnjavaju kako je sudac mogao odgoditi izricanje presude za vrijeme nakon kampanje, ali istovremeno napominju kako posao suda nije prilagođavati se izbornom ciklusu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene