Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDSSB ne odustaje

Branimir Glavaš u sarajevskom pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš uhićen je jučer u BIH, a kasno sinoć prevezen je u Sarajevo u pritvor.

Odvjetnik Branimira Glavaša, Ante Madunić, potvrdio je za Dnevnik.hr kako je njegov klijent sinoć oko 20.30 sati iz svoje kuće u Drinovcima krenuo u sarajevski pritvor. 'Mi ćemo ustrajati u borbi i ići, ako to bude potrebno, do suda u Strasbourgu. Presude protiv Branimira Glavaša nisu donesene prema činjenicama i događajima koji su se zbili u ratu', rekao je Madunić i istakao kako je u donošenju odluke bilo povreda prava.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Radi pritisak na pravosuđe' HDSSB protiv Bajića podnio kaznenu prijavu Slika nije dostupna Šišljagić i Glavaš po HDZ-u HDSSB: Sanadera treba privesti pravdi

U povodu uhićenja Branimira Glavaša u BiH, nakon što je Vrhovni sud BiH potvrdio pravomoćnu presudu Vrhovnog suda RH zbog ratnog zločina u Osijeku 1991. - predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić priopćio je kako 'HDSSB zajedno s Branimirom Glavašem i njegovim odvjetničkim timom nastavljaju pravnu bitku u dokazivanju njegove nevinosti'.

Bivši hrvatski saborski zastupnik Branimir Glavaš uhićen je u utorak kasno popodne u Drinovcima u BiH, gdje živi otkako je u Zagrebu pravomoćno osuđen za ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991., doznaje se od jednog od njegovih odvjetnika Ante Madunića. Šišljagić u priopćenju također, uz ostalo, tvrdi kako je uhićenje Branimira Glavaša u BiH 'očekivana posljedica politički motiviranog i montiranog procesa'.

>>Branimir Glavaš uhićen u BiH u Drinovcima!

Dodaje da 'HDSSB odlučno nastavlja sa svojim aktivnostima u realizaciji programa koji za cilj ima svekoliku obnovu i razvoj Slavonije i Baranje, a time i jačanje gospodarskog i europskog potencijala Hrvatske'. Na upit da li znaju gdje se Glavaš nalazi predsjednik HDSSB-a Šišljagić je rekao kako je u kontaktu s Glavaševim odvjetnicima te da ima informaciju da je na putu za Sarajevo. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene