Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na današnjem četvrtom izbornom saboru Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje za predsjednika stranke izabran je dosadašnji predsjednik Vladimir Šišljagić


Za njegova zamjenika izabran je Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik, koji je tu dužnost i do sada obnašao, te četiri dopredsjednika.

Vezani članci Slika nije dostupna Branimir Glavaš u sarajevskom pritvoru Slika nije dostupna Osijek: U Skupštini političko preslagivanje, dva SDP-ovca uz HDSSB

>> SDP raskida koaliciju s HDSSB-om

Izabrano je Predsjedništvo od pet članova, među kojim su uz Šišljagića i Bubala, saborski zastupnik i glavni tajnik stranke Ivan Drmić, saborski zastupnik i predsjednik Glavnog odbora stranke Dinko Burić te predsjednik Zajednice udruga Hrvatskog demokratskog sabora Slavonije i Baranje Branimir Glavaš.

Novost je Regionalni odbor stranke, a sastoji se od 300 članova, među kojima je stotinu članova Glavnog odbora, te svi načelnici i gradonačelnici u Slavoniji i Baranji a članovi su HDSSB-a, te direktori tvrtki koji su također članovi HDSSB-a.

Usvojena je deklaracija u kojoj se podržava tzv. sarajevska deklaracija koju su prije nekoliko dana potpisali Glavaš, osuđen za ratni zločin u Osijeku 1991., a koji se nalazi u zatvoru u Sarajevu, i Šišljagić. U njoj se navodi kako se zbog 'političkog progona članova stranke uvodi političko djelovanje u uvjetima i okolnostima kriznog stanja'.

Dinko Burić, predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a, rekao je kako je cilj odaslati poruku da će se HDSSB svim pravnim i političkim sredstvima, a po potrebi i građanskim neposluhom obraniti od svih onih koji žele uništiti HDSSB.

Glavaš ostaje heroj

HDSSB ne priznaje odluku Vrhovnog suda kojom se potvrđuje da je Glavaš ratni zločinac, jer on to nije, već, kako se navodi, 'heroj Domovinskog rata koji je dao nemjerljiv doprinos obrani ne samo Slavonije i Baranje već cijele Hrvatske'.

Čelnici HDSSB-a Šišljagić, Bubalo i Burić u svojim su govorima žestoko napali aktualnu vlast, koju su povezali s organiziranim kriminalom i odgovornom za teško stanje u Hrvatskoj, a kritike su uputili i 'desničarskoj ljevici'.

Ustvrdili su kako se nad najvišim dužnosnicima HDSSB-a provodi politički progon te posebno osudili 'pokušaje diskreditacije saborskog zastupnika Ivana Drmića' . Napadi su 'sve žešći kako se približavaju parlamentarni izbori jer se i HDZ i SDP boje snage koju je HDSSB postigao među građanima', rekao je Šišljagić.

U punoj dvorani osječkog kazališta na velikom panou bila je slika Branimira Glavaša na kojoj je pisalo 'I dalje zajedno' (Hina)

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju