Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sisačko-moslavački HSU: Sporazum s HDZ-om je poražavajući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSU Sisačko-moslavačke županije na jučerašnjoj je tiskovnoj konfereciji prosvjedovao zbog toga što Vlada nije donijela odluku o isplati božićnice umirovljenicima, a potpisivanje sporazuma s HDZ-om ocijenio je poražavajućim.

Kako je u vezi s božićnicom rekao predsjednik županijskog HSU-a Rajko Mladenović, ne stoji da je ova Vlada samo 'tehnička' i da ne može donijeti takvu odluku koja bi financijski zadužila novu Vladu. Mladenović smatra da Vlada može donijeti odluku o isplati božićnice umirovljenicima," jer ako može donositi odluku o nabavi vozila i prodaji poduzeća, može donijeti i odluku o isplati božićnice umirovljenicima."

Pročitajte i ovo ZET autobusi Stariji od 65 godina ZET objavio upute: Ovako možete ostvariti pravo na besplatan prijevoz Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika

Za današnje potpisivanje sporazuma HSU-a s HDZ-om Mladenović je, koji je i zamjenik županice Marine Lovrić (SDP), rekao da je poražavajuće jer je, po njemu, biračko tijelo HSU-a više lijevo orijentirano. 

Stajalište HSU-a Sisačko-moslavačke županije je "da bi,
s obzirom na to da HSU ima samo jednog saborskog zastupnika, puno produktivnije za iduće lokalne i parlamentarne izbore bilo da HSU nije potpisivao sporazum o suradnji ni s HDZ-om, a ni s SDP-om, jer s jednim saborskim mandatom neće bitnije moći utjecati na Vladinu politiku prema umirovljenicima".

Za slabe izborne rezultate HSU-a Mladenović je prozvao vodstvo HSU-a "jer nije na vrijeme reagiralo na pojavu Stranke umirovljenika, na bipolarizaciju, te se nije odredilo s kojom će opcijom surađivati poslije izbora".

Ocijenio je i da je smišljeno ubacivanje Stranke umirovljenika iz Splita, koju je vodio jedan bivši član HSU-a, o čemu vodstvo HSU-a nije znalo do objave izbornih lista, stvorilo zabunu kod
umirovljenika. Mnogi umirovljenici zabunom su glasovali za tu
stranku. 

- Neki su, kada su shvatili da su se pri glasovanju zabunili,
prekrižili svoj glas Stranci umirovljenika i njihovi glasački listići bili su nevažeći, rekao je Mladenović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene