Sisački biskup Vlado Košić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Sisački biskup Vlado Košić (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sisačko-moslovački župan u utorak je organizirao svečani blagdanski domjenak, na kojemu su zaslužnim pojedincima i organizacijama uručene županijske nagrade.


U božićnoj propovijedi Košić je upozorio kako je 2017. godina stagnacije i demografskog odumiranja.

Vezani članci Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Divjak odbrusila biskupu Košiću nakon kritika u propovijedi: "Ministar i biskup imaju različite odgovornosti" Foto: Sisačka biskupija/Facebook Božić u sisačkoj katedrali: Primjećujete li nešto neobično u ovim jaslicama?

"Iseljava naša mladost koja bi svojim ostankom mogla poboljšati život u zemlji. Danas je moderno otići iz domovine, pa bi se to moglo nazvati i dezerterstvom. Moramo se upitati omogućuje li se napredak mladima u zemlji. Međutim, oni koji odlučuju o tome misle samo na sebe", rekao je biskup Košić.

Po njegovu mišljenju, u Hrvatskoj su još uvijek utjecajni "protudržavni, protuhrvatski i komunistički pojedinci", arbitražni sporazum o granici sa Slovenijom je lažan, haška presuda bosanskohercegovačkim Hrvatima skandalozna, "a na te su pojave državni dužnosnici reagirali upravo na praznik bivše države, da bi kasnije sve porekli". (Hina)