Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

MUP je pokrenuo istragu o postupanju policajca prije ubojstva Pukanića i Franjića.


Svjedočenje policajca Nenada Šipušića na suđenju zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, ipak nije prošlo bez reakcije iz MUP-a. Priopćenjem za medije reagirao je Odjel za odnose s javnošću, koje je potpisao Krunoslav Borovec, a u njemu stoji kako će biti formirana posebna stručna skupina s ciljem analize postupanja Šipušića prije ubojstva Pukanića i Franjića.

Vezani članci Recep Tayyip Erdogan Na društvenim mrežama širili lažnu vijest da je Erdogan umro: Pokrenuta istraga protiv 30 ljudi Gabby Petito FBI potvrdio čiji su ostaci pronađeni pokraj stvari nestalog zaručnika ubijene Gabby Petito

>> Policajac potvrdio da ga je Mafalani upozorio

'Ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko formirao je posebnu Stručnu skupinu s ciljem analize postupanja policijskog službenika te što ono znači u kontekstu kasnije izvršenog kaznenog djela teškog ubojstva', stoji u priopćenju.

Čekanj na rezultate istrage sve do kraja rada Stručne skupine

'U odnosu na rezultate i zaključke Stručne skupine, glavni ravnatelj policije donijeti će odluku o eventualnom poduzimanju stegovnih ili kaznenopravnih sankcija prema policijskom službeniku Nenadu Šipušiću', nadalje se navodi u priopćenju, ali se i napominje kako rezultati rada Stručne skupine neće biti poznati javnosti, sve dok njezin rad u potpunosti ne završi.

'Napominjemo kako se s rezultatima rada Stručne skupine neće izlaziti u javnost prije nego što njezin rad bude u potpunosti dovršen, a posebno kako bi se izbjegla bilo kakva konotacija o tome da se, kroz aktivnosti Stručne skupine, želi utjecati na ocjenu sudskog vijeća o iskazu policijskog službenika Nenada Šipušića, u kontekstu krivnje optuženih u ovom kaznenom postupku', zaključak je priopćenja.

Unatoč svemu - promaknut

Podsjetimo, da se u Zagrebu sprema veliko ubojstvo, zagrebački policajac doznao je na vrijeme. Ali mu je to, priznao je sutkinji, bilo glupo prijaviti kolegama. 'Mislim da bih izazvao podsmijeh svojih kolega da sam proslijedio dalje samo informaciju da će se nešto će se veliko dogoditi u centru grada', rekao je Šipušić na suđenju. 

Da stvar bude gora, Šipušić svojim kolegama nije otkrio što zna ni nakon što je Mafalani uhićen. 'Nisam htio doći samoinicijativno, nego sam čekao poziv od osoba koje rade obradu', izjavio je. Nenad Šipušić je nedugo nakon susreta s Mafalanijem s mjesta voditelja odjela organiziranog kriminaliteta promaknut je u mjesto pomoćnika načelnika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju