Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije rekao što je čuo od Mafalanija

MUP: Policajac Nenad Šipušić pod istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MUP je pokrenuo istragu o postupanju policajca prije ubojstva Pukanića i Franjića.

Svjedočenje policajca Nenada Šipušića na suđenju zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, ipak nije prošlo bez reakcije iz MUP-a. Priopćenjem za medije reagirao je Odjel za odnose s javnošću, koje je potpisao Krunoslav Borovec, a u njemu stoji kako će biti formirana posebna stručna skupina s ciljem analize postupanja Šipušića prije ubojstva Pukanića i Franjića.

Pročitajte i ovo Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi Ilustracija "Zdravstveni centar" Popila je piće u wellness-centru i umrla, sumnja se što je bilo u njemu

>> Policajac potvrdio da ga je Mafalani upozorio

'Ministar unutarnjih poslova RH Tomislav Karamarko formirao je posebnu Stručnu skupinu s ciljem analize postupanja policijskog službenika te što ono znači u kontekstu kasnije izvršenog kaznenog djela teškog ubojstva', stoji u priopćenju.

Čekanj na rezultate istrage sve do kraja rada Stručne skupine

'U odnosu na rezultate i zaključke Stručne skupine, glavni ravnatelj policije donijeti će odluku o eventualnom poduzimanju stegovnih ili kaznenopravnih sankcija prema policijskom službeniku Nenadu Šipušiću', nadalje se navodi u priopćenju, ali se i napominje kako rezultati rada Stručne skupine neće biti poznati javnosti, sve dok njezin rad u potpunosti ne završi.

'Napominjemo kako se s rezultatima rada Stručne skupine neće izlaziti u javnost prije nego što njezin rad bude u potpunosti dovršen, a posebno kako bi se izbjegla bilo kakva konotacija o tome da se, kroz aktivnosti Stručne skupine, želi utjecati na ocjenu sudskog vijeća o iskazu policijskog službenika Nenada Šipušića, u kontekstu krivnje optuženih u ovom kaznenom postupku', zaključak je priopćenja.

Unatoč svemu - promaknut

Podsjetimo, da se u Zagrebu sprema veliko ubojstvo, zagrebački policajac doznao je na vrijeme. Ali mu je to, priznao je sutkinji, bilo glupo prijaviti kolegama. 'Mislim da bih izazvao podsmijeh svojih kolega da sam proslijedio dalje samo informaciju da će se nešto će se veliko dogoditi u centru grada', rekao je Šipušić na suđenju. 

Da stvar bude gora, Šipušić svojim kolegama nije otkrio što zna ni nakon što je Mafalani uhićen. 'Nisam htio doći samoinicijativno, nego sam čekao poziv od osoba koje rade obradu', izjavio je. Nenad Šipušić je nedugo nakon susreta s Mafalanijem s mjesta voditelja odjela organiziranog kriminaliteta promaknut je u mjesto pomoćnika načelnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene