Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekao da ga pozovu na razgovor

Policajac potvrdio da ga je Mafalani upozorio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policajac Nenad Šipušić potvrdio je pred sudom da je znao da će se u središtu grada dogoditi nešto veliko.

Na zagrebačkom Županijskom sudu na suđenju za ubojstvo Ivi Pukaniću i Niki Franjiću svjedočio je policajac Nenad Šipušić. Potvrdio je da mu je desetak dana prije ubojstva Amir Mafalani rekao da će se u središtu grada dogoditi nešto veliko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaključila Posebna stručna komisija Šipušić je počinio propuste, ali ubojstvo ionako ne bi bilo spriječeno Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora

>> Mafalani je policiji prijavio da će se dogoditi ubojstvo

Radi se o policajcu koji je za vrijeme ubojstva Pukanića i Franjića bio vođa grupe za organizirani kriminal u šestoj policijskoj postaji. S dobivenim informacijama Šipušić nikoga nije upoznao niti je sastavio bilo kakvo izvješće, a kada se ubojstvo dogodilo, nije kontaktirao nikoga od nadređenih.

Družio se s Mafalanijem radi informacija

Policajac Šipušić pred sucem i porotom priznao je da se družio s Mafalanijem kako bi od njega crpio informacije. No, rekao je kako one informacije koje je dobio od Mafalanija bile nedostatne da bilo što poveže ili pokrene te da bi od svojih kolega, da je s njima podijelio što zna, izazvao podsmijeh.

Šipušić je u sudnici ispričao da je na dan ubojstva Pukanića i Franjića pitao Mafalanija je li to ono o čemu mu je govorio, na što je on rekao da nije i da ne zna. Mafalani je na dan uhićenja pokušao kontaktirati Šipušića, no on mu se nije javio na telefon jer je bio na seminaru. 

Nakon što su ubijeni Pukanić i Franjić, Šipušić je pozvan na obavijesni razgovor. Kada su ga kolege upitale zbog čega se sam nije javio, on je rekao da nije želio doći nepozvan te je čekao poziv.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene