Inicijativa "67 je previše" i službeno je Saboru predala simboličnih 65 kutija sa 748.624 prikupljena potpisa za raspisivanje referenduma protiv produljenja radnog vijeka.

Galerija


Prije dolaska u Sabor okupili su se na Katarininu trgu i u povorci s kutijama krenuli u Sabor, gdje ih je primio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Vezani članci Nastavnici štrajkaši u Puli snimili milenijsku fotografiju (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL) ''NE'' nije jedini odgovor premijeru Plenkoviću: Prikupili smo maštovite reakcije na Vladinu ponudu Izjašnjavanje profesora o ponudi Vlade (Duško Jaramaz/PIXSELL) Neslužbeni rezultati izjašnjavanja u školama: "Više od 90 posto učitelja i nastavnika dosad je odbilo ponudu Vlade"

Očekuju da saborska procedura počne što prije, da to ne traje predugo i da se brzo raspiše referendum.

"Zašto 65 kutija, zato što bi sve više od toga bilo previše", poručuju iz Inicijative i dodaju kako u ovome trenutku više nema vremena za pregovore s Vladom.

"Mi smo te pregovore inicirali krajem prošle godine, no Vlada nije mislila da treba s nama sjesti i razgovarati, zato smo došli do prikupljanja potpisa za referendum.

U ovom trenutku, kada je skupljen veliki broj potpisa građana za referendum, mi kao inicijativa nemamo ništa drugo nego da se referendum raspiše, mi imamo odgovornost prema njima, zato pregovori ne dolaze u obzir", poručuju iz Inicijative.

Kuščević pomogao mladiću odgovornom za incident na Braču: "Pomažem svim hrvatskim državljanima"