Ministar uprave Lovro Kuščević potvrdio je uoči sjednice Vlade da je prošle godine pomogao 22-godišnjem mladiću nakon što je završio u pritvoru u Beogradu. "Torcidaš" je lani u Beogradu bio pritvoren zbog krađe te ispisivanja ustaških grafita na benzinskoj postaji.

Galerija


Taj isti mladić odgovoran je za incident na Braču i napad na sezonske radnike.

Vezani članci Lovro Kuščević (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) MIP zaprimio zahtjev DORH-a za dodatno skidanje imuniteta Kuščeviću Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Žena koju je Kuščević napao na Facebooku: "Razumite Lovru. Nit' ima vremena nit' zna što sve ima"

"Naravno da pomažem svim hrvatskim državljanima gdje god mogu i kad god mogu. U tom trenutku, dok su hrvatski državljani bili uhićeni u Beogradu, roditelji te djece su tražili da ih pokušam povezati s našim veleposlanstvom.

To sam rado napravio kako bi se omogućio kontakt hrvatskog veleposlanika i roditelja s našim državljanima u pritvoru i kako bi im se omogućio kontakt sa njihovim odvjetnikom", otkrio je Kuščević.

Ministar je oštro osudio nedavno nasilje i premlaćivanje radnika na Braču. "Bože sačuvaj da to opravdavam, nikakav čin nasilja ne opravdavamo i potrebno ga je osuditi", poručio je ministar.

Plenković o nasilju u Supetru: "To je nedopustivo, primitivni i divljački ispadi moraju se sankcionirati"