Sindikati ovaj tjedan Saboru predaju više od 700 tisuća potpisa prikupljenih u referendumskoj inicijativi "67 je previše".

Galerija


Predsjednik Nezavisnih sindikata Krešimir Sever rekao nam je kako tijekom današnjeg ili sutrašnjeg dana očekuju da im se jave iz kabineta predsjednika Sabora kako bi dogovorili termin predaje potpisa. Također očekuju da ih primi predsjednik Sabora Gordan Jandroković kako bi se time poslala poruka da se poštuje volja građana, odnosno onih koji su dali svoje potpise.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o aferi Žarka Tušeka: "To je jedna gruba politička pogreška. Radari u kletima ne funkcioniraju" Branko Bačić Vladajuća većina u Saboru stabilna, Bačić poručio: ''Mjere su dobile punu podršku i nije bilo nikakvih disonantnih tonova''

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić dao je naslutiti kako bi Sabor mogao zatražiti ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja, odnosno da je pitanje neustavno. Sever kaže kako bi mudra vlast trebala prepoznati znak vremena.

"Građani očekuju referendum, narod želi referendum i to nije pitanje politizacije. Da živimo u normalnom vremenu, do ovoga ne bi ni došlo, već bi Vlada ovo prihvatila tijekom pregovora. Ljudi su nam tijekom prikupljanja potpisa govorili da ne prihvaćamo dogovore i sigurno je da žele referendum", rekao nam je Sever.

Šef Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić rekao je kako nakon zaprimanja referendumskih potpisa slijedi saborska procedura koja podrazumijeva njihovu provjeru.

Ako saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav procijeni da postoji dvojba oko ustavnosti referendumskog pitanja, stajalište o tome zatražit će se od Ustavnog suda.

Portugal nadigrao Nizozemsku i osvojio prvo izdanje Lige nacija