Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odbili vladinu ponudu

Sindikati izlaze na ulice: Najavljeni veliki prosvjedi diljem zemlje, najveći na glavnom zagrebačkom trgu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati javnih službi organiziraju prosvjede diljem zemlje. 15. studenog najavljeno je veliko okupljanje na zagrebačkom glavnom gradskom trgu.

Svih jedanaest sindikata javnih službi koji sudjeluju u pregovorima za osnovicu za plaće u javnim službama odbilo je ponudu Vlade Republike Hrvatske s 4. sastanka pregovaračkih odbora, koji je održan 18. listopada 2022.

Sindikati javnih službi ostaju pri svojim zahtjevima kojima je cilj očuvanje cijene rada i kupovne moći zaposlenih u javnim službama u ovoj i idućoj godini.

Nezadovoljni trenutačnom ponudom Vlade RH, sindikati su započeli s pripremama prosvjednih aktivnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna prijete prosvjedom Hoćemo li ponovo gledati pun glavni zagrebački trg? "Tjera nas se iz države"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna drugačija dinamika Sindikat učitelja odbio Vladinu ponudu: "Povećanje božićnice i dara za djecu nije rast osnovice plaće"

Dana 8. studenoga 2022. diljem zemlje bit će organizirani prosvjedi pred ustanovama u svim sustavima javnih službi, a za 15. studenoga 2022. planirano je održavanje velikog zajedničkog prosvjeda sindikata javnih službi u Zagrebu.

Sindikati očekuju da Vlada RH na idućem sastanku pregovaračkih odbora konačno izađe s primjerenom ponudom za povećanje osnovice za plaće jer će jedino pod tim uvjetom biti moguće zaustaviti planirane aktivnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene