Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žale se na netransparentnost

Sindikati kritiziraju nove uvjete za izbor u znanstveno-nastavna zvanja na fakultetima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja kritizira odluku Rektorskog zbora kojom se definiraju novi uvjeti u pogledu nastavnog i stručnog rada za izbor u znanstveno-nastavna zvanja na fakultetima.

Sindikati smatraju da se novi uvjeti donose na netransparentan način te kako onemogućuju napredovanje velikoj većini nastavnika, ali omogućuju povlaštenoj većini. Uvjeti pogoduju onima koji su ionako već izabrani u najviša znanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Važno za roditelje Počeli upisi u prvi razred: Prvi put su online, samo je jedan grad izuzetak Negodovanje ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja - 1 Prepucavanje Cirkus pred ministarstvom! Sindikati tvrde da Fuchs ne želi razgovarati, iz ministarstva pak dobacuju: "Možda da ih ministar unese?"

Posebno su sporni uvjeti koji idu na štetu mladih znanstvenika, ali dugoročno vode i prema „srozavanju“ nastavnog i stručnog rada u korist umrežavanja i jačanja političkog utjecaja.

Sindikati smatraju kako oni nikako ne bi trebali biti kriteriji koje je nužno zadovoljiti, već eventualno kriteriji koji mogu zamijeniti neke od kriterija iz korpusa znanstvenog i nastavnog rada.

Poručuju kako su novi uvjeti Rektorskog zbora šteta za sustav i nastavnike.

"Jedino nam ostaje ufanje i nada da će izbor nove ministrice što god mislili o ovom preslagivanju kao građani, birači i javnost, ali doista znanstveni sustav visi o niti neodgovornog djelovanja njegovih čelnih ljudi", kazao je Vilim Ribić, predsjednik Velikog vijeća.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene