Obavijesti Video Pretražite Navigacija
30. svibnja

Sindikati i udruge civilnog društva predstavljaju 'Bitku za spas demokracije u Hrvatskoj'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici sindikata i organizacija civilnog društva održat će konferenciju za novinare na temu "30. svibnja kreće bitka za spas neposredne demokracije u Hrvatskoj".

Na njoj će koordinatori Inicijative 15 sindikata i sedam udruga civilnog društva za referendum protiv predloženog zakona o referendumu Mirela Bojić, Enes Ćerimagić i Željko Stipić govoriti o odgovorima saborskih klubova zastupnika, odgovoru Ustavnog suda i najaviti dvotjednu akciju prikupljanja potpisa.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati" Suinicijator inicijative \"67 JE PREVIŠE\" Krešimir Sever gostuje u Dnevniku Nove tV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Inicijativa "67 je previše" Krešimir Sever najavio sakupljanje potpisa za referendum: "Ljudi su se bojali da ćemo odustati, ali dobro smo se pripremili"

Inicijativa "Za referendum" uručila dva pitanja Ustavnom sudu

Inicijativa je Ustavnom sudu predala na ocjenu ustavnosti dva referendumska pitanja. Prvo referendumsko pitanje glasi: "Jeste li za prijedlog da se članak 87,. stavak 3. Ustava Republike Hrvatske izmijeni na način da će o pitanjima iz stavka 1. i 2. Hrvatski sabor raspisati referendum u skladu sa zakonom ako to traži 200.000 birača u Republici Hrvatskoj".

Drugo pitanje glasi: "Jeste li za prijedlog da se članak 8c, stavak 1. Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave izmijeni na način da se potpisi kojima se traži raspisivanje referenduma na zahtjev birača mogu prikupljati na svakom prikladnom mjestu na kojem je moguće održati javno okupljanje u skladu sa zakonom kojim se uređuje pravo na javno okupljanje".

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene