Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova prijava

Sindikat u MUP-u traži smjenu Miline, šalju prijavu USKOK-u: "Pogodovali ste načelniku koji je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikat policijskih službenika prozvao je glavnog ravnatelja policije Nikolu Milinu za pogodovanje bivšem načelniku Policijske uprave krapinsko-zagorske Robertu Paviću. Pavić je smijenjen s dužnosti nakon što je skrivio prometnu nesreću, a iz sindikata tvrde da je bio pod utjecajem alkohola te da disciplinski postupak protiv njega - nikad nije pokrenut. U međuvremenu je nastupila zastara.

Sindikat će od nadležnog ministra Davora Božinovića i premijera Andreja Plenkovića zatražiti smjenu glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, a u suradnji s odvjetničkim uredom podnijet će i kaznenu prijavu USKOK-u protiv njega zbog, navode, zlouporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Teške riječi Plenković prozvao tri stranke: "Svi su korumpirani. Žele porobiti institucije progona, to je jasno kao dan" Andrej Plenković, Zoran Milanović - 3 na Plesu Novinari pitali Jandrokovića je li tampon zona, a ubacio se Milanović: "On je prefit"

Sporna prometna nesreća u kojoj je sudjelovao tadašnji načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić dogodila se 11. studenoga prošle godine u Velikom Trgovišću.

Utvrđeno je da je Pavić vozio službeno vozilo krapinskih registracijskih oznaka. Očevid su proveli policajci iz Zagreba, a iz sindikata postavljaju pitanje - zašto nisu objavljeni rezultati alkotesta Pavića?

"Prema saznanjima Sindikata policijskih službenika zamjeniku načelnika Robertu Paviću vještačenjem je utvrđen i alkohol u organizmu nakon vađenja krvi i urina, ali taj podatak se tajio od javnosti i nejasno je zašto odmah po dolasku ekipe za očevide nije alkotestiran, odnosno ako je alkotestiran zašto se navedeni podatak skrivao od javnost", navode iz sindikata.

"Naime, kada se radi o prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama svi sudionici prometne nesreće se odmah alkotestiraju prilikom očevida, a ako se nekome od sudionika utvrdi koncentracija alkohola u organizmu, nakon očevida se vodi na vađenje krvi i urina te se potom provodi vještačenje", dodaju.

Nastupila zastara za pokretanje disciplinskog postupka

Iz sindikata podsjećaju da je zakonska dužnost Miline, kao ravnatelja policije, bila pokrenuti disciplinski postupak za koji je u ovom slučaju sada nastupila zastara.

"Neizvršavanjem te obveze, bez obzira što ste glavni ravnatelj policije, podložni ste uz disciplinskoj i kaznenoj odgovornosti. Za napomenuti je isto tako da je javnost lažno informirana da će biti pokrenut disciplinski postupak čime se sada jasno daje do znanja da se u ovom slučaju već na samom početku pokušalo pogodovati Robertu Paviću od vas osobno", dodaju u priopćenju iz sindikata.

Kako tvrde, od Službe disciplinskog sudovanja MUP-a dobili su odgovor na upit o toj temi da se protiv Pavića ne vodi i nije vođen disciplinski postupak radi povrede službene dužnosti.

Pavić bez odgovora

Nazvali smo Pavića koji je rekao da se javimo Službi za odnose s javnošću. 

"Ja vam to ne smijem ništa reći, molim vas da nazovete odnose s javnošću", rekao je Pavić za DNEVNIK.hr prije nego je čuo pitanje novinara. 

O ovoj temi poslali smo u subotu službeni upit MUP-u, a u ponedjeljak i utorak u više navrata pokušali telefonom doći do njihova odgovora.

U kratkom telefonskom pozivu u ponedjeljak doznali smo da rade na odgovoru na naš upit te da su "zatrpani upitima".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene