Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik nedavno utemeljenog sindikata Nova Solidarnost Predrag Sekulić u utorak je upozorio na loše stanje u Ini koje se, kaže, očitava i u pritiscima na čelne članove toga sindikata.


Sekulić tvrdi da je čelnica sindikata Inaš Maja Rilović elektronskom poštom dala nalog direktoru Maloprodaje Ine Davoru Perušku i direktorici Ljudskih resursa Ine Vladimiri Senčar Perkov za kažnjavanje i "likvidaciju" neposlušnika iz Nove solidarnosti, koji je donedavno bio sindikalni povjernik Inaša.

Vezani članci Centar za socijalnu skrb Ivanić Grad Sindikat o današnjem napadu u Ivanić Gradu: ''Gotovo je nemoguće raditi ovaj posao u atmosferi straha od mogućih napada'' Slika nije dostupna Sedam sati sjednice: Neizvjesna sudbina rafinerije

Posljedica tog čina, koju potkrepljuje prijepisom poruka, jest pokretanje postupka otkazivanja ugovora o radu radniku maloprodaje Ivanu Plazaniću, ocu četvero malodobne djece, zbog korištenja službene mail adrese, protivno internim aktima Ine.

Sindikalci traže sastanak s premijerom: 'Sisak i Kutina ne smiju postati gradovi slučajevi'

Prije petnaestak dana ista sudbina je zadesila i člana Radničkog vijeća Ine Ivicu Mikasa, hrvatskog branitelja i oca malodobnog djeteta, zbog njegove naglašene borbe za prava radnika Ine, te nakon dopisa Radničkom vijeću za opoziv predstavnice radnika u Nadzornom odboru Maje Rilović, što je bio okidač za "osvetnički pohod", tvrdi Sekulić.

Ta dva radnika su se usudila pisati o nepravilnostima, zakulisnim igrama i lopovluku u Ini, kaže se u priopćenju u kojem se poručuje da Nova solidarnost unatoč pritiscima neće šutjeti.

Branit ćemo svakog radnika, raskrinkati sve malverzacije i zaustaviti daljnje devastiranje bogatstva nacionalne naftne kompanije. Pri tome napominjemo kako smo spremni na sve akcije, pa i žrtvujući svoje zdravlje i radna mjesta, kako bi pokrenuli sve institucije u Hrvatskoj da započnu rješavati problematiku Ine, poručio je Sekulić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook