Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koalicija Živog zida, Franka, Promijenimo Hrvatsku i Akcije mladih u srijedu je objavila suradnju s predsjednikom Matice hrvatskih sindikata Vilimom Ribićem koji je dosadašnje HDZ-ove i SDP-ove koalicije prozvao za "sedam godina beskrajne depresije i krize".


Dvadeset godina glavno im je bilo vraćanje kredita, a ne ekonomski rast i razvoj. Ni danas oni ne nude nikakvu nadu u promjene, istaknuo je Ribić na konferenciji za novinare koalicije koja na izbore izlazi pod sloganom "Jedina opcija".

Vezani članci Slika nije dostupna 'Sinčić, Lovrinović i Runtić moraju se očitovati oko optužbi na račun Živog zida' Slika nije dostupna TEŠKE OPTUŽBE Runtić: 'Vidio sam kako pod okriljem noći u stožer Živog zida stižu kuverte s novcem'

Po Ribićevoj ocjeni, najveću cijenu loših politika platili su obrazovanje i znanost, a u rezanju je prednjačio Zoran Milanović, zbog čega su plaće u obrazovanju i znanosti pale čak 30 posto.

"Donosili su zakone da bi opstruirali sindikate, zakonima ih lomili. Nešto zastrašujuće. Ova koalicija ima odgovore na tri glavna pitanja - iseljavanje, demografsku katastrofu te pad proizvodnje i zapošljavanja", naglasio je.

Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, rekao je da će staviti naglasak na sustav obrazovanja kao ključnu polugu razvoja te da se zalaže za depolitizaciju reforme obrazovanja, kao i za reviziju Bolonjske reforme.

"Želimo vratiti ljudima ponos u sustavu obrazovanja. Predložit ćemo i Zakon o majčinstvu, kako bi destimulirali rad nedjeljom kako bi majke taj dan mogle biti sa svojom djecom i kako bismo potaknuli demografsku obnovu", najavio je Lovrinović.

Ivan Vilibor Sinčić ponovno je istaknuo sličnost HDZ-a i SDP-a, koji, kaže, zbog svog interesa namjerno građanima serviraju ideološke sukobe, kako bi ih na tim temama dijelili.

"Mi otvaramo bitna pitanja i nudimo rješenja, gradimo, a ne rušimo, dok oni nude samo demagogiju. No, građani shvaćaju da je vrijeme demagogije prošlo", zaključio je čelnik Živog zida.

Ribić: ni Ribić ni Sindikat nisu se priključili koaliciji "Jedina opcija"

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić kao ni sindikat kojem je na čelu nisu se priključili koaliciji stranaka "Jedina opcija", izvijestio je u svom demantiju Ribić.

Naglasio je kako su potpuno netočne informacij da je on „postao partner koalicije „Jedina opcija“.

Istina je to da je Vilim Ribić, na poziv koalicije „Jedina opcija“, prisustvovao konzultativnom sastanku s predstavnicima te političke opcije, navodi Ribić i dodaje kako je nakon zatvorenog dijela sastanka održana i konferencija za novinare, gdje su istaknute ključne teme o kojima se razgovaralo.

Dakle, suprotno natpisima, ni Vilim Ribić, ni Sindikat kao organizacija nisu se priključili koaliciji „Jedina opcija“ već se Sindikat, sukladno praksi svih prethodnih godina i ovog puta odazvao na konzultacije s predstavnicima političkih opcija na kojem su iznesena stajališta Sindikata, ističe Ribić.

Naglašava i kako će se odazvat pozivu svake druge političke opcije koja ih pozove jer je, tvrdi, u interesu članova sindikata utjecati na politiku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju