Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikalci: 'Imamo pravo znati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalni čelnici poduprli su danas akciju Transparency Internationala Hrvatske (TIH) 'Imamo pravo znati' potpisavši na Cvjetnom trgu istoimenu peticiju.

Akcija se provodi od 5. rujna do 15. listopada a njome se želi javno promovirati Zakon o pravu na pristup informacijama i Zakon o financiranju političkih stranaka.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Slika nije dostupna OŠTRE PORUKE VLADAJUĆIMA Sindikati poručili Vladi: Rad do iznemoglosti neće oporaviti mirovinski sustav, a mladi će otići u inozemstvo

Peticiju su potpisali predsjednici Nezavisnih hrvatskih sindikata (NHS) Krešimir Sever, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ana Knežević i Sindikata usluga Uni-Cro Stjepan Kolarić, no potporu akciji dali su čelnici svih šest sindikalnih središnjica.

To je hvalevrijedna akcija na tragu našeg zajedničkog sindikalnog djelovanja, naglasio je Krešimir Sever, jer građani imaju potpuno pravo znati na što se troši državni novac, tko i kako donira političke stranke i kakve im obveze proizlaze iz tih donacija.

"Javnost takvih donacija podastire pred građane i sve mogućnosti zakulisnih dogovora koji poslije izbora dolaze do izražaja kroz dodjeljivanje položaja, poslova, funkcija u upravama, nadzornim odborima i sl.", rekao je Sever.

Predsjednik TIH-a Zorislav Antun Petrović ističe kako je cilj
kampanje senzibiliziranje javnosti oko dva zakona koja TIH smatra izuzetno značajnim za suzbijanje korupcije u Hrvatskoj, te prikupljanje dovoljno potpisa građana kako bi se stranke u Hrvatskom saboru natjerale na pojačani angažman oko tog pitanja.

Potpora sindikata toj akciji je iznimno važna jer samo otvorenost tijela javne vlasti pruža građanima jednake mogućnosti u zapošljavanju, što je jedan od temeljnih preduvjeta za izgradnju demokratskog društva, kazao je Petrović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene