Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rok kušnje 3 godine

Gnjusne fotografije: Sin čelnika HVIDRA-e Ivan Đakić osuđen na 11 mjeseci zatvora uvjetno, a mora i platiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Karlovcu donio je pravomoćnu presudu u slučaju Ivana Đakića zbog gnjusnih fotografija na Facebooku.

Presudom Županijskog suda u Karlovcu od 5. studenog 2019. odbijene su žalbe Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici i okrivljenika te je potvrđena presuda od 5. lipnja 2019. u cijelosti. Time je pravomoćno okončan kazneni postupak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OBJAVIO ŠOKANTNU FOTOGRAFIJU Podignuta optužnica protiv Ivana Đakića zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje, traži se i zabrana pristupa internetu Ivan Đakić (Foto: dnevnik.hr) Nakon ročišta se ispričao zbog objave Ivan Đakić pušten na slobodu, određene mu mjere opreza: "Da je netko drugi to objavio, ne bi vi digli toliku prašinu"

Izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci uz rok kušnje od 3 godine.

Okrivljeniku je također naloženo da u roku od 6 mjeseci u korist udruge SOS Dječje selo Hrvatska uplati iznos od 20.000,00kn.

Đakića se teretilo da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti.

Postavio je gnjusnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao: "Svim 'prijateljima' Srbićima sretan Božić".

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene