Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Županijski sud u Karlovcu donio je pravomoćnu presudu u slučaju Ivana Đakića zbog gnjusnih fotografija na Facebooku.


Presudom Županijskog suda u Karlovcu od 5. studenog 2019. odbijene su žalbe Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici i okrivljenika te je potvrđena presuda od 5. lipnja 2019. u cijelosti. Time je pravomoćno okončan kazneni postupak.

Vezani članci Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Podignuta optužnica protiv Ivana Đakića zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje, traži se i zabrana pristupa internetu Ivan Đakić (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Ivan Đakić pušten na slobodu, određene mu mjere opreza: "Da je netko drugi to objavio, ne bi vi digli toliku prašinu"

Izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci uz rok kušnje od 3 godine.

Okrivljeniku je također naloženo da u roku od 6 mjeseci u korist udruge SOS Dječje selo Hrvatska uplati iznos od 20.000,00kn.

Đakića se teretilo da je na svom profilu na Facebooku objavio fotografiju i tekst u namjeri da izazove netrpeljivost i nasilje prema pripadnicima srpske nacionalnosti.

Postavio je gnjusnu fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao: "Svim 'prijateljima' Srbićima sretan Božić".