Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon ročišta se ispričao zbog objave

Ivan Đakić pušten na slobodu, određene mu mjere opreza: "Da je netko drugi to objavio, ne bi vi digli toliku prašinu"

Ivan Đakić (Foto: dnevnik.hr)
Ivan Đakić (Foto: dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivan Đakić (Foto: dnevnik.hr) Ivan Đakić (Foto: dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivan Đakić (Foto: dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Sud u Bjelovaru donio je odluku da se Ivanu Đakiću ne produži pritvor na 30 dana, ali su mu izrečene mjere opreza.

Ivan Đakić zbog odvratne ''čestitke'' na Facebooku noć je proveo u pritvoru, a u 12 sati ispitan je u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici, koje je zatražilo određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora. Međutim, sud u Bjelovaru nije mu produžio pritvor.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobio 11 mjeseci uvjetno Državno odvjetništvo najavilo žalbu na presudu Ivanu Đakiću, traže za njega zatvorsku kaznu Slika nije dostupna Objavio šokantnu fotografiju Potvrđena optužnica protiv Ivana Đakića zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje

"Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne bi vi ni digli prašinu", rekao je Đakić novinarima otkrivši da su mu određene mjere javljanja u Virovitici idućih petnaest dana.

Na pitanje je li se ispričao Đakić je proučio: "Jesam, ljudski se ispričati za svoje grijehe", no nije odgovorio zašto je uopće objavio fotografiju na Facebooku.

Ivan Đakić  prošlu je noć  proveo iza rešetaka, a sin HDZ-ova saborskog zastupnika Josipa Đakića danas je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici.

Kako doznaje DNEVNIK.hr, Ivan Đakić je u pratnji odvjetnika iznio obranu. Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela

Nešto prije 17 sati, Đakić je odvedn na sud u Bjelovar gdje se održalo ročište na kojem se odlučivalo o pritvoru. 

Dvadesetdvogodišnji Ivan Đakić u ponedjeljak je na svom profilu na Facebooku postavio jezivu ''čestitku'' - fotografiju osobe s ustaškim znakovljem, koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama. Uz fotografiju je napisao "Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić".

HDZ, iz kojeg se Đakić iščlanio, osudio je govor mržnje, a sramotnu objavu osudila je i Vlada. Njegov otac rekao je da je on odlaskom iz stranke priznao da je učinio pogrešku.

U utorak se oglasilo i nadležno Županijsko državno odvjetništvo:

''Povodom zaprimljenih novinarskih upita odgovaramo da je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici, nakon sinoć zaprimljene dojave policije o objavi na Facebook profilu jednog hrvatskog državljanina na kojoj su objavljeni fotografija i tekst koji upućuju na sumnje na počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju iz članka 325. Kaznenog zakona u odnosu na srpsku nacionalnu manjinu, jutros održalo sastanak s policijom i dalo nalog za provođenje izvida. O rezultatima izvida, kao i državnoodvjetničkoj odluci u predmetu javnost će biti pravovremeno obaviještena. Državno odvjetništvo ovim priopćenjem ujedno odgovara i na prozivanja o nepostupanju po službenoj dužnosti.''

Za javno poticanje na mržnju prema nacionalnoj osnovi Ivan Đakić mogao bi dobiti kaznu zatvora do tri godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene