Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očevid je završen

Spektakl postao noćna mora - šest ozlijeđenih na utrci u Osijeku: Policija izuzela dokaze s auta i staze, organizator uvjerava da je riječ o nesreći. Spominje se mogući uzrok

Aktualno Galerija Nesreća na Street Raceu u Osijeku - 1 Nesreća na Street Raceu u Osijeku - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Nesreća na Street Raceu u Osijeku - 2 Nesreća na Street Raceu u Osijeku - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Nesreća na Street Raceu u Osijeku - 1 Nesreća na Street Raceu u Osijeku - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Nesreća na Street Raceu u Osijeku - 2 Nesreća na Street Raceu u Osijeku - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +4 Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Galerija 1/9 >>
Nesreća na Street Raceu u Osijeku - šest je osoba ozlijeđeno nakon što se automobil zabio u tribine, odmah nakon starta utrke. Srećom automobil je od publike dijelila metalna ograda koja je spriječila tragičnije posljedice. Objavljene snimke mogle bi biti uznemirujuće.

Prizor iz noćne more doživjeli su gledatelji osječkog Street Racea. Umjesto spektakla, gledali su auto koji bez kontrole juri na tribinu.

"Unutar normalne procedure prije samog starta grijanja guma vozač je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u zaštitnu ogradu koja je došla na tribinu", kaže Marko Žuljević, glasnogovornik Auto kluba Slavonija.

Ozlijeđeno je šestero posjetitelja.

"Nitko nije u smrtnoj opasnosti nekoliko prijeloma i to je to. Sve sanirano, hitna je odvezla ozlijeđene u KBC Osijek", dodao je Žuljević.

Pročitajte i ovo Ivica Grdović i Jose - 9 Veliko srce malog čovjeka Njegovog Jose nema tri godine, ali tata Ivica ne posustaje: Organizirao humanitarnu akciju za bolnicu koja je bila posljednji dom njegovog sina

Iz osječke bolnice priopćili su da su nakon obrade svi pušteni na kućno liječenje. Dvoje ima prijelome. Utrka je prekinuta, ali se sama manifestacija nastavila.

"Meni je odmah bilo dosta, iskreno, kad sam to vidio, ali šta je tu je. Svatko zna tko je došao tu da preuzimamo rizik da se to može desiti svakom, tako da svatko ima svoju odgovornost", smatra Jurica.

Inzistiraju na sigurnosti

Ovo je 31. osječki Street Race i organizator uvjerava - uz pridržavanje svih sigurnosnih uvjeta ovo je normalna neka procedura u kojoj se dogodila nesreća.

"Svi auti moraju proći tehničke preglede, svi vozači koji upravljaju vozilom moraju imati licencu, kacigu, pojaseve, aparate, auto u tehničkoj ispravnosti", kaže Žuljević.

Pročitajte i ovo Dina Ćevid i Toni Matić - 4 U bolnici je Djevojčica (8) na koju je naletio automobil teško je ozlijeđena: Liječnici se bore za njezin život

Spominje se uzrok

Reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić sa staze na sportskom aerodromu Osijek-Čepin gdje se nesreća dogodila izvijestila je kako je policija tijekom cijelog poslijepodneva uzimala dokaze.

"Bilo je puno mjerenja tragova guma, izuzimali su se dokazi, razgovaralo se s publikom i s vozačem. Tamo je bio i organizator utrke, a svjedoci s kojima sam razgovarala kažu kako se dogodila jedna panika, bilo je puno dima, puno vrištanja. Sama je sreća da nije bilo ozbiljnije stradalih", rekla je Bešić te dodala kako je vozač automobila alkotestiran te je potvrđeno da nije bio pod utjecajem.

"Organizatori tvrde da su već organizirali stotinjak ovakvih utrka u regiji i da inzistiraju na sigurnosti. Neslužbeno sam doznala da se kao uzrok spominje puknuće osovine u samom startu", rekla je Bešić u Dnevniku Nove TV.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene