Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Popovači

Iz bolnice izvukli više od 100.000 eura: Policija uhitila sina bivšeg gradonačelnika Petrinje i još dvije osobe

Uhićenje u Sisku
Uhićenje u Sisku Nikola Cutuk/Pixsell
Aktualno Galerija Uhićenje u Sisku Uhićenje u Sisku Foto: Nikola Cutuk/Pixsell Uhićenje u Sisku Uhićenje u Sisku Foto: Nikola Cutuk/Pixsell Uhićenje u Sisku Uhićenje u Sisku Foto: Nikola Cutuk/Pixsell +0 Uhićenje u Sisku Galerija 1/4 >>
Ravnateljica bolnice u Popovači i još dvije osobe uhićene su nakon što se sumnja da su bolnicu oštetile za više od 100.000 eura.

Uz ravnateljicu bolnice u Popovači Marinu Kovač u istom slučaju privedeni su, kako se neslužbeno doznaje, i počasni konzul Moldavije Emil Solenički te Darko Dumbović sin bivšeg gradonačelnika Petrinje.

Solenički i Dumbović osumnjičeni su kao vlasnici tvrtki preko kojih je u postupcima javne nabave bolnica navodno oštećena za više od 100.000 eura.

​Policija je ne otkrivajući identitete izvijestila kako ravnateljicu bolnice (61) i njene suosumnjičenike u dobi od 42 i 56 godina tereti za više kaznenih djela zloupotrebe položaja i ovlasti, poticanje na ta nedjelja, ali i utaju poreza ili carine.

Pročitajte i ovo Tuča u Drenovcima Obilne oborine VIDEO Veliko nevrijeme pogodilo istok Hrvatske: "Tuča je padala u četiri navrata, usjevi su uništeni"

​Oni su, kako stoji u priopćenju policije "kaznena djela počinili u razdoblju od 2020. do 2023. godine u postupcima provođenja jednostavne nabave. Pričinjena materijalna šteta cijeni se na više od 100-tinjak tisuća eura, a kojoj je oštećena javna ustanova“.

​Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske u prave sisačko-moslavačke, a kaznena je prijava podnesena Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku, priopćila je policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene