Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šest belgijskih izviđačica koje su se tijekom planinarenja odvojile od svoje grupe i izgubile pronađene su tijekom noći u pješčari nedaleko Dražica na Grobniku.


Skupina od 25 izviđača iz Belgije uputila se jučer iz Dražica na Grobniku u smjeru Platka, a tijekom puta, šest djevojka u dobi od 20-ak godina odvojile su se od grupe, javio je HGSS.

Vezani članci Akcija spašavanja na rijeci Uni Čulo se zapomaganje iz rijeke: HGSS-ovci iz Novske, na adi pronašli dva pothlađena strana državljana Spašavanje na Kalniku Kakav prizor: Čovjek visio sa stijene, spašavali ga HGSS-ovci

>> Doznajte kako NE ići na planinu ako ne želite doživjeti nesreću!

Bez adekvatne opreme ubrzo su izgubile put. Glavna skupina oko 22 sata došla je do streljane Frkaševo na Grobniku. Tamo ih je u mraku dočekao pripadnik Hrvatske vojske na straži i odmah obavijestio nadležne pa je tako obavijest da u grupi nedostaje šest osoba preko Centra 112 proslijeđena HGSS-u Rijeka.

U kontakt s izgubljenima pokušalo se doći putem mobitela. Prema informacijama koje su preko telefona dobivene od izgubljene grupe, potraga se usmjerila iz smjera Platka prema Dražicama. Nažalost, zbog mraka i loše karte pokazalo se da je grupa daleko od lokacije koju su objasnili.

Nešto iza 2 sata djevojke su locirane u pješčari nedaleko Dražica na Grobniku pa je još jedna uspješna akcija spašavanja sretno završena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook