Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Neadekvatna oprema

Šest belgijskih izviđačica se izgubilo na Grobniku, pronašli ih tek ujutro!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest belgijskih izviđačica koje su se tijekom planinarenja odvojile od svoje grupe i izgubile pronađene su tijekom noći u pješčari nedaleko Dražica na Grobniku.

Skupina od 25 izviđača iz Belgije uputila se jučer iz Dražica na Grobniku u smjeru Platka, a tijekom puta, šest djevojka u dobi od 20-ak godina odvojile su se od grupe, javio je HGSS.

Pročitajte i ovo Napadač iz Kaštel Štafilića - 1 HGSS-ovac se oporvalja Napadaču iz Kaštela određen istražni zatvor: U njegovoj kući pronađen arsenal ručnih bombi Hapšenje u Kaštelima - 2 Kamera Dnevnika Nove TV snimila odvođenje napadača Policija objavila nove detalje napada, muškarca prijavili za pokušaj ubojstva dvije osobe. Branimir Jukić iz HGSS-a: "Naš prijatelj se budi"

>> Doznajte kako NE ići na planinu ako ne želite doživjeti nesreću!

Bez adekvatne opreme ubrzo su izgubile put. Glavna skupina oko 22 sata došla je do streljane Frkaševo na Grobniku. Tamo ih je u mraku dočekao pripadnik Hrvatske vojske na straži i odmah obavijestio nadležne pa je tako obavijest da u grupi nedostaje šest osoba preko Centra 112 proslijeđena HGSS-u Rijeka.

U kontakt s izgubljenima pokušalo se doći putem mobitela. Prema informacijama koje su preko telefona dobivene od izgubljene grupe, potraga se usmjerila iz smjera Platka prema Dražicama. Nažalost, zbog mraka i loše karte pokazalo se da je grupa daleko od lokacije koju su objasnili.

Nešto iza 2 sata djevojke su locirane u pješčari nedaleko Dražica na Grobniku pa je još jedna uspješna akcija spašavanja sretno završena.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene