Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ne odustaje

Šešelj i dalje provocira: 'Kosor je dobro rekla. Smijao sam se vašem Saboru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Šešlje iskoristio je gostovanje u emisiji Osječke TV kako bi nastavio s provokacijama.

Vjerovali ili ne na liniji u Beogradu imamo Vojislava Šešelja, najavio je u srijedu svog gosta Velimir Bujanec, voditelj emisije Bujica na Osječkoj TV. A Šešelj je priliku iskoristio da nastavi s provokacijama.

Komentirajući stav srpskih političara da je on marginalan političar kojem se ne treba davati toliko pažnje, Šešelj je rekao da se Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić tresu od straha. Objasnio je kako je, iako je blokiran u medijima u Srbiji, našao način da dođe u javnost, a to je preko Hrvatske.

Pročitajte i ovo Danka Ilić potpuna agonija Roditelji malene Danke prvi puta zajedno istupili u javnost: "Sve je laž" Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Gledao je, kaže, zasjedanje Hrvatskog sabora kojim je zadovoljan.

'Puštanje Šešelja na slobodu je tragedija'

'Jednu stvar pametno je rekla Jadranka Kosor. To je jedina pametna stvar koja je izgovorena. Da onaj o kome se sada ovdje radi da se sada najviše smije. I ja sam se smijao', rekao je, a onda dodao da mora nešto važno reći.

Podrška Josipoviću

'Ja iskreno iz petnih žila podržavam Ivu Josipovića kao kandidata za predsjednika republike za još jedan mandat', rekao je.

'Što se tiče njegovih izjava protiv mene ja to sve opravdavam. Ja sam bio u kontaktu s nekim njegovim suradnicima i oni su me i potaknuli da izdam takvo priopćenje kako bi on imao priliku eksponirati se kao nacionalist u hrvatskoj javnosti' dodao je i poručio da Josipovića cijeni zbog njegovog oca 'koji je bi partizan i oficir'.

Sabor jednoglasno osudio Šešeljevo puštanje

'Pod komandnom oca Ive Josipovića streljan je veliki broj ustaša, franjevačkih fratara, a streljan je i izvjestan broj civila, žena i djece. Kad takvi ljudi krenu ubijati oni se teško zaustavljaju', rekao je.

Na opasku voditelja da ne mogu opravdavati ubojstva žena i djece Šešelj je poručio da ih nije opravdavao. 'To je radio otac Ive Josipovića, nemojte mene napadati', rekao je.

'Tako je Vojo', odobravao je Šešeljeve riječi gost u studiju Anto Kovačević .

'Ja podupirem Ivu Josipovića jer ima tako veličanstven obiteljski pedigre', ponovio je još jednom Šešelj, nakon čega se osvrnuo i na ministricu Vesnu Pusić.

Pusić mu je omiljena

'Vesna Pusić je moj najomiljeniji političar u Hrvatskoj', rekao je i prisjetio se njihovog poznanstva.

'Ono po čemu mi je ona dragocjena, posebno omiljena je njen četnički pedigre. Njen djed po majci je bio istaknuti četnik', rekao je Šešelj i dodao da ga je ta informacija oduševila.

Na pitanje kako postoji teorija da je u dogovoru s Nikolićem i Vučićem kako bi dali do znanja Zapadu da Srbija ne želi u EU nego želi ići prema Rusiji, Šešelj je rekao da 'igra mnogo igara u isto vrijeme'.

Milanović: Vlada je već učinila mnogo toga po pitanju Šešeljevog puštanja

'Meni se teško može ući u trag. Ovdje me Vučićevi ministri optužuju da su me poslali Amerikanci da destabiliziram Srbiju. Vi me optužujete da sam u sprezi s Nikolićem i Vučićem, a u stvari ja sam problem za sve vas', rekao je Šešelj koji, tvrdi, od povrataka nije bio u bilo kakvom kontaktu s Nikolićem i Vučićem.

Povratak u 'malu Srbiju u kojoj nema više Kosova, a Hrvatska je slobodna' za Šešelja je tužan osjećaj.

'Ali to ne može biti trajno rješenje. Kosovo će ipak ostati srpsko, a Hrvatska ne može biti slobodna dok ne prekine okupaciju Republike Srpske Krajine', rekao je i dodao da će se Hrvatska kad tad morati povući otamo.

'Ja se nadam milom, lijepim riječima, a tko zna, možda će biti potrebne neke druge metode', poručio je.

U Haag se nikada neće dobrovoljno vratiti.

'Ako me pozovu onda će Vučić i Nikolić biti na mukama da me uhite, provedu proceduru i isporuče u Haag. A to bi bilo jako lijepo za vidjeti kako me moji najbliži sudionici u eventualnim ratnim zločinima isporučuju u Haag. To bi bilo opće narodno veselje', rekao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene