Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi projekt

Dan u Dubrovniku goste bi mogao doći samo 30 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatskoj je turizam slamka spasa, posebice u onim turističkim mjestima koja žive od njega.

Grad Dubrovnik prošle je godine proglašen osmim najskupljim turističkim gradom na svijetu. Iako se gradski čelnici već godinama trude Dubrovnik prikazati kao grad elitnog turizma, ima i onih koji razmišljaju drukčije. Naime, tamošnji privatni iznajmljivači predložili su sedmodnevni program prema kojem bi dan u Dubrovniku goste stajao tek 30 eura. Dubrovačke ulice su pune, sezona polagano počinje. Ipak, sve je više gostiju koji će, umjesto hotela, radije odabrati privatni smještaj. Razlog je jednostavan, jeftinije je.

Pročitajte i ovo Gužve u Dubrovniku - 5 navala turista Kako do rješenja problema koji muči jednu od najpoznatijih hrvatskih turističkih destinacija: Gužve u povijesnoj jezgri prate se i - aplikacijama Slika nije dostupna Kruzeri u Dubrovniku Turisti bi trošili više da mogu platiti u eurima

'Smještaj sam platio 200 kuna za noć. Nije jeftino, ali cijene su slične svugdje u Europi', rekao je Bent, turist iz Švedske. Ipak, od jeseni bi za 200 kuna na dan gost mogao dobiti mnogo više od samog smještaja. 'Za deset eura mi možemo dobiti dva obroka za naše goste. Za 120 kuna možemo imati prenoćište za naše goste i za nekih 3,5 eura možemo imati turističku kartu', rekao je Boži Burić, iz Udruge privatnih iznajmljivača. Ove cijene odnosile bi se na vrijeme prije i poslije glavne sezone. 'Nema razloga, ukoliko ljudi na terenu vide, posebice u pred i posezoni, kada su praktički prazni, nema razloga da ne dobiju goste koje inače uopće ne bi imali', rekao je Damir Bajs, ministar turizma RH.

Upravo ti gosti 'koje inače ne bi imali' bili bi najveći dobitak ovog projekta. Naime, Dubrovnik je već godinama na glasu kao grad za goste dubokog džepa. 'To je jedan program koji ima cilj privući domaću klijentelu, odnosno goste niže platežne moći', rekao je Milan Perić, pročelnik za poduzetništvo i turizam. Sličan projekt, ljetovanja za deset eura na dan, pokušala je i Crna Gora, ali ta ideja nije urodila željenim plodom. Dubrovački projekt trebao bi krenuti početkom rujna.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene