Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjetio Split i Dubrovnik

Premijer Plenković obišao Pelješki most: ''Ove sezone će se putovati preko njega''

Aktualno Galerija Plenković obilazi Pelješki most - 3 Plenković obilazi Pelješki most - 3 Foto: DNEVNIK.hr Plenković obilazi Pelješki most - 2 Plenković obilazi Pelješki most - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Plenković obilazi Pelješki most - 1 Galerija 1/3 >>
Premijer Andrej Plenković posjećuje Split i Dubrovnik, a obišao je i gradilište Pelješkog mosta u Komarni. Kazao je dovršavanje mosta napreduje dobro.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjet je Splitu i Dubrovniku.

U sklopu posjeta obišao je i gradilište Pelješkog mosta u Komarni. "Sukladno najavama, do konca siječnja 2022. godine dovršava se izgradnja Pelješkog mosta", rekao je Plenković.

Dodao je da "dobro napreduju" i druga i treća faza - izgradnje cesta na kojima rade austrijski Strabag i grčki Avax, kao i četvrta faza, kod Stona.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će druga i treća faza "biti pred okončanjem u svibnju odnosno lipnju", dok bi "sama finalizacija četvrte faze uslijedila tijekom početka jeseni".

"To je u ovom trenutku ono što je dobro, ali to znači da će se prometovati preko Pelješkog mosta u ovoj turističkoj sezoni, a to znači bez prelazaka granica i gužvi u Neumu", rekao je Plenković.

Radni sastanak s Izetbegovićem

Nakon obilaska Pelješkog mosta Plenković se u Dubrovniku sastao s predsjednikom Stranke demokratske akcije (SDA) Bakirom Izetbegovićem.

 Plenković je rekao novinarima u Dubrovniku da je radni sastanak "nastavak dijaloga".

 Izetbegović i Plenković posljednji put su se susreli u prosincu u Sarajevu kad je hrvatski premijer boravio u službenom posjetu BiH.

"Tema je naravno Bosna i Hercegovina, dogovori između političkih stranaka, prije svega institucija, ključnih aktera, o reformi izbornog zakonodavstva, pripremama za izbore i jedna snažna poruka podrške BiH kada je riječ o stavu vlade RH o njenoj teritorijalnoj cjelovitosti, suverenosti i jačanju dobrosusjedskih odnosa", rekao je premijer.

Najavio je da će fokus biti "na traženju rješenja u okviru kojih će i Hrvati biti ravnopravan konstitutivan narod i na situaciju u kojoj će i načelo legitimne zastupljenosti biti reflektirano prigodom izbora članova Predsjedništva s teritorija Federacije BiH" i poručio da je to "ono na što ukazujemo godinama".

Izetbegović je u subotu rekao da vjeruje kako postoji prostor za dogovor o izmjenama izbornog zakona u BiH na čemu inzistira HDZ BiH kako bi se zaštitila prava hrvatskog naroda.

"Izbora mora biti. Ne vjerujem da će rukovodstvo HDZ-a suučestvovati u nekim dramatičnim blokadama i time riskirati da se pridruži (članu predsjedništva BiH Miloradu) Dodiku na raznim 'crnim listama'", rekao je čelnik SDA.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene