Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bespravna gradnja na Hvaru

Mogli bi mu uzeti i do 30.000 eura: Šefu HEP-a Frani Barbariću slijede ovrha i rušenje

Aktualno Galerija Bespravno sagrađena građevina Frane Barbarića - 1 Bespravno sagrađena građevina Frane Barbarića - 1 Foto: Dnevnik Nove TV Bespravno sagrađena građevina Frane Barbarića - 2 Bespravno sagrađena građevina Frane Barbarića - 2 Foto: Dnevnik Nove TV Bespravno sagrađena građevina Frane Barbarića - 3 Bespravno sagrađena građevina Frane Barbarića - 3 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Bespravno sagrađena građevina Frane Barbarića - 4 Galerija 1/4 >>
Državni inspektorat uskoro bi mogao šefa HEP-a Franu Barbarića olakšati za nekoliko desetaka tisuća eura. Zbog činjenice da on i dalje odbija srušiti bespravnu gradnju na Hvaru pokrenuli su ovrhu. Očekivano, vijest nije prošla bez političkih reakcija.

Nekretnina na Hvaru nije nestala, a s njom ni problemi Frane Barbarića s Državnim inspektoratom.

"Državni inspektorat obavio je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da investitor nije postupio po Rješenju o uklanjanju te je izrečena i posljednja od tri novčane kazne kojom se investitora prisiljava na izvršenje Rješenja. Ako investitor ne postupi po Rješenju, izvršenju rješenja pristupit će se uklanjanju putem treće osobe na trošak investitora", odgovorili su.

Zbog kazni koje dosad nije platio, inspektorat će pokrenuti ovrhu - s Barbarićevih bi računa mogli uzeti i do 30 tisuća eura.

Iako je u trenutku kada je Dnevnik Nove TV otvorio priču Barbarić tvrdio da ima sve dozvole te da su posrijedi podmetanja, danas je bez komentara. Ne brane ga čak ni stranački kolege.

Pročitajte i ovo Marija Vučković i reporterka Dnevnika Nove TV, Sabina Tandara Knezović - 1 u Dnevniku Nove TV Ministrica poljoprivrede o prosvjedu svinjogojaca: "Ne reagira hrvatska Vlada na ultimatume"

"Pozivam gospodina Barbarića, ali i svakog drugog bespravnog graditelja u Hrvatskoj, da se bespravna gradnja u Hrvatskoj neće tolerirati! Svaka gradnja koja nije građena temeljem akta o građenju mora se srušiti, mora se srušiti. Bez obzira na to tko je gradio i koju funkciju obnašao", poručio je ministar graditeljstva Branko Bačić.

S ministrom s kojim je teško nalazio zajednički jezik odnos je i dalje - služben.

"Redovan, kao i sa svim drugim predsjednicima Uprava poduzeća u državnom vlasništvu", kaže Davor Filipović.

Iz Mosta ne jenjavaju kritike prema Barbariću još od afere plin za cent.

"Imate odlazak stručnjaka pa HEP ne može onda konkurirati privatnim tvrtkama jer nemaju know how, a sve ih je potjerao Frane Barbarić", kaže Zvonimir Troskot.

Ostatku oporbe ne treba nijedan novi dokaz da Barbarić treba otići, pitaju se samo - što premijer čeka?

Pročitajte i ovo Privremeno primirje između Izraela i Palestine - 1 Primirje još dva dana Razmjena talaca zapela na popisu: "Još imamo jednog člana obitelji u zatočeništvu, kao i stotine drugih koji nisu pušteni"

"Ovo što on govori da čeka nalaze, istrage, analize - to je glupost, uopće se ne trebamo time baviti! Treba ga pitati - koju to poruku šalješ građanima kada na čelu javne tvrtke ostavljaš osobu koja odbija postupati po zakonu?" poručuje Sandra Benčić.

Dok se Barbarićev stranački šef, ali i premijer Vlade koja imenuje šefove javnih tvrtki ne odluči povući potez koji oporba spominje - idući su na potezu u Barbarićevu slučaju bespravne gradnje - bageri, izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene