Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Agencija Moody's

Kreditni rejting HEP-a raste: "Ključna uloga u provedbi mjera za ublažavanje udara cijena energije na građane"

Zgrada HEP-a
Zgrada HEP-a Foto: Zeljko Puhovski/Cropix
Agencija Moody's potvrdila je postojeću ocjenu dugoročnog kreditnog rejtinga Hrvatske elektroprivrede baa2, s tim da je izglede kretanja ocjene rejtinga promijenila sa stabilnih u pozitivne, priopćili su u srijedu iz HEP-a.

Promjena je uslijedila, navodi se, nakon što je Moody's promijenio izglede za dugoročni rejting Republike Hrvatske sa stabilnih na pozitivne. Istodobno je potvrđena i samostalna ocjena rejtinga HEP-a baa3.

Promjena izgleda na pozitivne odražava jaku povezanost između rejtinga HEP-a i kreditne sposobnosti države s obzirom na stopostotno vlasništvo nad HEP-om i dominantan položaj HEP-a na hrvatskom tržištu električne energije, ocijenio je Moody's.

Pročitajte i ovo Ilustracija opasan put Silovatelji i otmičari vrebaju: "Dvojica ili trojica te zgrabe i siluju, a onda dođe sljedeći i opet te siluje, ako vrištiš, tuku te"

Pročitajte i ovo Ratni brodovi NATO-a Pripreme Cure detalji najnovijeg izvješća! NATO u opasnoj utrci s vremenom: "Velika prijetnja zemljama saveza"

Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić ističe da su u HEP-u vrlo zadovoljni potvrđenom ocjenom agencije Moody's i poboljšanjem izgleda kreditnog rejtinga, koji je od 2021. godine na investicijskoj razini.

"Drago nam je što je prepoznata strateška važnost HEP-a za Republiku Hrvatsku i ključna uloga u provedbi mjera Vlade za ublažavanje udara cijena energije na hrvatske građana i gospodarstvo. Ova je ocjena dodatni poticaj za nastavak realizacije naših investicijskih planova s naglaskom na izgradnju obnovljivih izvora energije", rekao je Barbarić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene