Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDSS u 9. izbornoj jedinici sa stranačkom listom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz manjinsku listu, SDSS će u 9. izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima imati i stranačku listu, odlučeno je na današnjoj sjednici Glavnoga odbora SDSS-a.

"Time ćemo izaći iz okvira manjinske stranke i očekujemo da ćemo uz tri zastupnička mjesta u Saboru s manjinske liste, koje smo do sada redovito dobivali, osvojiti još jedan ili dva mandata", izjavio je predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović na konferenciji za novinare nakon sjednice Glavnoga odbora.

Pročitajte i ovo SDSS-ova predizborna kampanja Izbori su sve bliže VIDEO Dokaz da kampanja može biti i kreativna: "Ovo je jako zanimljivo..." Slika nije dostupna SDSS podržava prosvjede Stanimirović: Govor mržnje na prosvjedima je pokušaj zastrašivanja Srba

Glavni odbor SDSS-a je odlučio da će se na manjinskoj listi naći Milorad Pupovac, Ratko Gajica i Vojislav Stanimirović, dok će prvi na stranačkoj listi u 9. izbornoj jedinici biti Mirko Rašković iz Knina.

Stanimirović je izjavio kako je stranka dobila suglasnost od Vlade i Ministarstva vanjskih poslova da će građani Hrvatske koji se još nisu vratili svojim kućama imati mogućnost glasovanja za stranačku listu SDSS-a u sedam gradova u Srbiji i 13 biračkih mjesta.

"U 9. izbornoj jedinici koju čine Šibensko-kninska, Zadarska i
Ličko-senjska županija ima 49.800 glasača, a realno očekujemo bar jedan mandat", ocijenio je Stanimirović dodavši da će o eventualnoj postizbornoj koaliciji SDSS prvo pregovarati sa strankom koja dobije najviše mandata i "pokušati biti određeni faktor u toj Vladi".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene