Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon prekida sa SDP-om

Tomašević: "Ne znam što gradski SDP uopće želi! Neću dozvoliti da me netko ucjenjuje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević govorio je o prekidu suradnje s SDP-om.

Nakon što je u petak Gradski odbor SDP-a izglasao odluku o prekidu koalicije s Možemo, u ponedjeljak izjavu o tome daje gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Pročitajte i ovo Radimir Čačić demantirao da izlazi iz koalicije SVE SU DOGOVORILI I POTPISALI Radimir Čačić demantirao da Reformisti izlaze iz koalicije: "Očito da je panika ozbiljna" Ivana Petrović - 3 "politički piroman" Ivana Petrović žestoko odgovorila Zoranu Milanoviću: "U demokraciji on nije Jupiter"

"Mi o tome nismo imali nikakvu informaciju prije gradskog odbora, a o svemu smo saznali iz medija. Tek dva dana nakon te odluke me nazvao predsjednik gradskog odbora da bi mi priopćio razloge odluke koju smo vidjeli iz medija. To nije ni partnerski ni korektno ponašanje, rekao je Tomašević.

Naglasio je da su oni javno rekli da su spremni razgovarati s SDP-om o promjeni sporazuma.

"Do tih razgovora nije došlo jer ih SDP nije inicirao i mi ne možemo biti odgovorni zašto je došlo do revizije. Nisu točni navodi da se SDP nije informiralo o potezima" naglasio je Tomašević.

"Rekli su da su razvrgnuli suradnju i zbog odluka kao što je zaduženje za koje gradska skupština treba izglasati suglasnost, koja je došla 9 minuta prije početka Gradske skupštine. Želim pitati predsjednika gradske organizacije, zašto je on glasao da se to uvrsti u dnevni red? Glasao je zato što smo se tako dogovorili", rekao je.

Naglasio je da SDP-ovi zastupnici nisu mogli dobiti materijale prije drugih, jer po zakonu svi moraju dobiti materijale u isto vrijeme.

Ne znam što gradski SDP uopće želi

U četvrtak je nakon što je ta točka uvrštena Odbor za financije imao sjednice, predsjednica mu je iz SDP-a, na Odboru za financije je taj kredit jednoglasno usvojen. Neću dozvoliti kao gradonačelnik Zagreba da me se uvlači u unutarstranačke obračune drugih stranaka. Neću dozvoliti da se točke iz grada koriste za unutarstranačke obračune", rekao je Tomašević.

Rekao je da nakon svega što se događalo zadnja dva dana on ne zna što gradski SDP uopće želi. Na upit imaju li većinu, Tomašević je rekao da će se to vidjeti na svakoj točki o kojoj se bude glasalo.

"Neću dozvoliti da me netko ucjenjuje i ostvaruje neke partikularne interese. Ako je cijena toga da me nitko neće ucjenjivati  novi izbori, spreman sam za nove izbore", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene