Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP: Čičak je dobronamjeran kao prema Laptalu

Čičak: SDP je preko tajnog računa prao novac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak dao je iskaz Županijskom državnom odvjetništvu o navodnim crnim fondovima SDP-a.

Čičak tvrdi da je najjača oporbena stranka imala poseban račun u Grazu prije desetak godina. Na njega su, kako kaže, novac uplaćivali oni koji su od SDP-a željeli usluge. Čičak je odvjetništvu ustupio i kupoprodajni ugovor stana koji je SDP prodao, a za koji, tvrdi, nije plaćen porez jer je račun također bio inozemni pa sumnja i u ratno profiterstvo.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Ne propustite posjetiti stranicu o izborima koju vam predstavlja Dnevnik.hr: Odluka 2011. 'Ja se nadam da ovaj slučaj neće doživjeti sudbinu riječkih tržnica i pozivam državnog odvjetnika javno da nam kaže što je istina', rekao je Čičak.

SDP: Poslovanje SDP-a 90-ih je bilo čisto

Stigla je i reakcija iz SDP-a. 'Ugovor o kupoprodaji nekretnina s izjavom o prijenosu prava vlasništva samo pokazuje kako je SDP i 90 – tih imao uredno poslovanje. Kupac nekretnine koje je SDP bio vlasnik u 1/3 je Savezna Republika Njemačka koja je, kao kupac, obveznik plaćanja poreza na promet nekretninama. Posljednjih 16 godina tamo stanuju njemački veleposlanici', priopćeno je iz SDP-a.

'Gospodin Čičak je vjerodostojan i dobronamjeran kao i u slučaju kapetana Laptala, kojeg je optužio za krijumčarenje narkotika na temelju pouzdanih izvora iz Ravnateljstva policije. Nakon Čičkova 'iskaza', kapetan Laptalo pušten je iz pritvora', dodaje se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene